onsdag den 1. februar 2012

Test : Kakao cupcakes

Jeg syntes det er svært at finde en god basis cupcake opskrift!

Jeg har fået denne opskrift anbefalet af en vens, vens, veninde... Ja sådan lidt lang ude som det altid er. En meget mørk kage - næsten sort at se på. Meget fin, og lækker krumme så at sige, men jeg er ikke sikker på jeg er vild med den der olie. Næste gang bliver den helt klart prøvet med smør i stedet... Ellers lige bortset fra olien, syntes jeg den er lækker kakao cupcake!Kakao cupcakes


275 g mel
450 g sukker
200 g kakaopulver
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 æg
3 dl sødmælk
1 ½ dl olie
2 tsk vaniljesukker
3 dl kogende vand


Forvarm ovnen til 175 grader. Det er MEGET VIGTIGT at det IKKE er varmluft, eller bliver cupcakerne ikke som de skal, og hæver ujævn. Tro mig, det er prøvet og testet!

Cupcake holderen fyldes med papirforme, så den er klar til brug med det samme.I en stor skål blandes sukker, mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen.Tilfør æg, mælk og olie og bland det hele sammen i 1 minuts tid.Tilføj det kogende vand. Dejen vil blive meget tynd, men det er altså rigtigt nok, det skal den være.Formene fyldes 2/3 op. Jeg hældte dejen op i en glaskande og hældte det i cupcake formene, soooooo much easier!De bages imellem 15-20 minutter, alt efter cupcakens størrelse. I min ovn var 16 minutter var nok.

Tages ud af metalformen efter et par minutter, når de er kommet ud af ovnen, da du ellers risikere at de kan stå og bagere videre i formen og blive tørre.


Friske cupcakes! Lige klar til at få en gang glasur når de helt afkølet.

2 kommentarer:

  1. jeg er helt enig med dig i at jeg også mangler at finde den perfekte chokolademuffin opskrift. Mærkeligt nok. Og næh jeg ville heller ikke være vild med olie .... jeg håber du finder de vise sten, så skal jeg BAGE!

    SvarSlet
  2. Hejsa istedet for olie og smør bruger jeg flydende becel, det super godt :o)

    SvarSlet