fredag den 27. januar 2012

Blåbær tærte

Årh jeg havde helt abstinenser! Jeg har fri fra arbejde i 7 dage nu og ikke haft kage imellem hænderne! Så der måtte drastiske midler til...

Blueberry Pie

Uhmm.... Lyt til ordet "blueberry pie" og forstil dig hvordan det dufter i hele køkkenet, imens de lækre små, buttede, søde og saftig blå bær bobler under det sprøde tærtelåget i ovnen.På denne tid af året, kan det være svært at få fat i friske lækre bær, uden det koster en halv hest! Så jeg bruger altid dem fra frost, da de er plukket når de er bedst og nænsom frosset ned, til jeg bare kan tage dem op og bruge dem som jeg lyster. I tærter er frost bær helt ideelle!
Blåbær tærte

24cm tærteform

1 x linsedej fra basis opskrifter
500 g blåbær fra frost
100 g sukker
20 g majsstivelse
skal fra 1 citron
saft fra en citron

1 æg til pensling eller mælk
+ ekstra sukker til drys ovenpå, eller perlesukker hvis du har...

Linsdejen laves som beskrevet. Hele i en skål og på køl i 1 time før det skal bruges.Derefter tages linsedejen ud og 3/4 rulles ud imellem 2 bagepapir, drys med mel, så strækker dejen sig nemmere imellem papiret.Rul dejen ud så tyndt du formår. Imellem 2-5 mm er fint. Det kommer også an på hvor tyk du kan lide bunden.Tag det øverste papir af dejen og vend den over tærteformen. Fjerne papiret og forsigtigt fold dejen ned i kanterne.Eventuelle huller lappes med overskydende dej, som skæres af kanten.I en lille skål blandes sukker, majsstivelsen og citronskal sammen, hvorefter citronsaften tilsættes og blandes godt sammen.Det hele hældes over blåbærrene. Som herefter hældes over i tærtebunden.Nu er det tid til at være kreativ! Det traditionelle mønster med net eller et helt låg med huller, kun fantasien sætter grænser. Selv googlede jeg "Pie Decorations" og fandt mine favoritter. Jeg endte med at finde en udstikker i gemmerne.Rullede den resterende overskudsdej ud og stak møstre med udstikkeren og dekorer tærten på bedste vis.


Penslede dem med et æg og dryssede dem med sukker, inden jeg smed den ind i ovnen ved 200 grader på nederste rille. Efter 20 min skruede jeg ovnen ned til kun 175 grader og lod den stå yderligere 25 minutter til alle bærrene boblede i kanten.Tærten har godt af at få lov at stå i 2-3 timer inden den skal spises. Derved tykner saften og den bliver mere fast.
Nydes med flødeskum, creme fraise eller - min favorit - vaniljeis.

1 kommentar:

  1. Hvor ser det lækkert ud - låget i sig selv er ualmindelig fint (:

    - Kit

    SvarSlet