mandag den 2. januar 2012

Højdepunkter 2011


I januar brugte jeg det meste af måneden på at "sunde" mig og komme mig over julen. Det eneste der skete var min fødselsdag, ingen kage. Derfor postede gamle ting om gåsebryst og medajler som jeg havde lavet på skolen, fordi energien slet, slet ikke var til noget...


I februar var jeg til svendeprøve, da Malou vores lærling blev udlært. Det første gang jeg oplevede en konditor blive udlært, og fik mig til at tænke på at det snart ville være mig som stod der.Marts bød på to katte, menlig Smilla og Jazzy. De skulle bo midlertidigt hos mig, indtil der dukkede noget nyt op. En smule problematik at holde hamster og kat i samme rum.Det var også måneden hvor året ChokoladeFestival blev afholdt. En masse lækkert chokolade blev smagt og bragt med hjem i små delikate pakker.Henne i april skete der en del. En af tingene jeg prøvede for første gang var Kagekompaniet's kage konkurrance. Dog kun som tilskuer, men sjovt var det. Mange deltager med hver deres kage.Den anden ting var bryllups kagen til Karin og Rasmus. Det ikke altid til at være selv fed, men jeg syntes altså det er en af mine bedste kager.Nårh ja, så var der også lige et chokoladefordrag i Sorø, med "Chokoman" Jørgen Gornitzka, som jeg havde fornøjelsen af at møde på Chokoladefestivallen.Maj månede som ellers er store konfirmations-tid, var der ikke så meget kage som jeg kunne forvente, det var en ret så sløj månede, også på bloggen. En ekelt Ice Age kage med Scrat på toppen.Hen i juli kastede vi os rundt i heden nede i konditoriet og bloggen var stille. Vi gik lidt i selvsving og snakkede om cheese-cake og dåsemælk alle sammen. Bloggere kastede sig over is og diverse andre lækre ting med dåsemælk. Selv her blev det til cheese-cake med kirsebær.


Juli kastede jeg mig lidt hen i desserter isedet for kager da jeg fik lidt mere overblik. De klassiske dåse-mælken som jeg havde ret så meget omtale på de forskellige blogge i den periode, blev brugt til Banoffe Pie. Det var også her at mine tanker om at opdatere bloggens udseende, skulle ændres.August var min ferie månede, hvilket også kan ses på antallet af blog opslag, ikke mindre end 14 opslag blev det til. Jeg fik lavet en Cáfe au Lait lagkage som blev over alt forventning. Ædt rub og stub hjemme hos mor og far, som ellers ikke er kage mennesker.Jeg fik også prøvet mine evner med Lambeth af, da jeg kastede mig ud i en Red Velvet kage med sukkerglasur til min veninde. Jeg har ikke prøvet det siden jeg var til kursus sidste år.Når vi nu er ved Lambeth og sprøjteglasur, kan der ikke undgås at snakkes om Sif, som jeg havde den glæde af at besøge til konditor-søndag - uhmmm masser af kage! Kage kage kage...September månede var heller ikke stille. Mest af alt var det på arbejdet jeg fik lavet nogle kager. Den store hvid i hvid bryllupskage fyldt med lækre jordbær.Tiden gik stærkt og oktober månede kom hurtigt. Jeg besluttede mig for at få et ekstra job. Heldig som jeg var, fik jeg et hos Specialkøbmanden inde i Tivoli. Jeg stod så der et par gange om måneden og blev næsten mere fattig af at købe ting med hjem. Fristelsernes sted når man er kage-tosset.November månede lavede jeg et blog-indlæg om HVORDAN jeg laver mine lagkagebunde, hvilket nok var det mest besøgte indlæg jeg har lavet nogensinde. Utroligt med den interesse for lagkagebunde, og med alle de forskellige opkrifter der finde rundt om på nettet.Nårh ja, og så den franske nougat, det var altså også en hitter! Jeg tror det må være fordi jule måneden nærmede sig, og alle tænke konfekt og søde sager.December månede var et kaos! Manglede på søvn, meget arbejde, alligevel sneg  der sig et honningkage hus ind. Jeg havde puslet med tanken, og måtte altså lige kaste mig ud i det.Sluttede af med imellem jul og nytår at skulle lave kransekage som altid. 10-11 timer hver dag stod jeg og sprøjtede den ene kransekagetop efter den anden, så nu jeg godt træt af kransekage. I hvert fald for et stykke tid.

Det var vist mit 2011, jeg håber at i har nydt det lige så meget som jeg har!

3 kommentarer:

 1. Hold da op bliver næsten helt for pustet af at læse dit år igennem... Hold da phyyy en masse du har nået !!!

  Glæder mig til at se hvad du finder på her i 2012.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Tak for din hjælp med "udstyr" og tips hos Specialkøbmanden i Tivoli den 29/12... Jeg fik lavet en fin sort nytårskage, som smagte rigtig godt... Jeg har kigget rundt i din blog og har fundet mange spændende og virkeligt flotte ting, så nu er det bare om at komme i gang...
  Jeg har fundet nogle grupper på Facebook der mødes i små private workshops og laver pynt - du har vist mig at jeg har MEGET at lære, men det skal nok blive en sjov proces...
  Jeg glæder mig til fortsat at følge dig her på din blog.
  Håber du kom rigtig godt ind i det nye år...
  Kh Teresa

  SvarSlet
 3. Hej Teresa

  Når man først bliver bid, så der ingen vej tilbage..! Jeg glad for din kage gik godt. Jeg er selv i lærings processe, hver eneste dag lærer jeg noget nyt! Det altid sjovt...!

  Knus Louise

  SvarSlet