torsdag den 27. december 2012

{ Kiksekage } - Mors den bedste!

Kiksekage er bare noget som høre julen til i mine forældres hjem. En jul uden kiksekage, er slet ikke rigtig jul.Dette her er en klassisker! Og selvom alle vil sværge til at der skal bruges rigtig chokolade, er det altså bare ikke den rigtige kiksekage, så jeg bedøvene ligeglad hvad andre syntes! Bum basta! Hemmeligheden i denne kage er god kvalitets kakao, rigtig appelsinskal og rigeligt af vaniljekiks! Da de orginale firkantede vaniljekiks næsten ikke er til at opdrive, derfor har min mor i år valgt at lave det med Marie Kiks, hvilket også er lige acceptabelt.Opskriften er klippet ud og kobieret fra et blad, og så herefter kommet i hendes egen kogebog... Hvor den oprindeligt kommer fra, ved jeg intet om.

Kiksekage

1 rugbrødsform

2 bæger past æggehvider
2 bæger past æggeblommer
125 g god kakao
150 g flormelis
250 g palmin
Skal af en appelsin
Evt lidt Grand Marnier
Kokos til pynt

I en skål blandes flormelis, kakao, appelsinskal og æggeblommer samt æggehhvider piskes godt sammen.


Palminen smeltes over lavt blus eller i mikrovnen og hældes langsomt i blandingen imens det piskes sammen.


I en rugbrødsform foret med smørrepapir, lægges et tyndt lag med chokolade og efterfulgt af et lag med kiks.


Det gentages et par gange, hvor et  tyndt lag chokolade smøres henover kiksene, hvor kiksene skæres til og lægges imellem, til der ikke er mere tilbage. Slut af med chokoladen og drys med kokos.Stilles i køleksabet til dagen efter og skær den i skiver. Server.6 kommentarer:

 1. Jeg kan kun give dig ret, den kiksekage jeg kender fra min barndom var også lavet med palmin og kakao, og den er bare den bedste. Jeg mener at kunne huske, at opskriften stod på pakkerne med de firkantede kiks.

  SvarSlet
 2. firkantede vaniliekiks kan fåes i LIDL til meget rimelig pris

  SvarSlet
 3. Hej hos Kvickly i Brande kan man købe de firkantede kiks, og hos Spar købmanden i Skarrild v. Kibæk kan man få både palmin og firkantede kiks...oh hvilken lykke

  SvarSlet
 4. Jeg har også købt vaniliekiks i Kvickly, Brande, måtte lede flere steder, da jeg har lovet min kæreste og hans søn kiksekage.

  SvarSlet
 5. Kiksene fås også i superbrugsen i Augustenborg.

  SvarSlet