fredag den 10. august 2012

{ Nød&bær tærte } marengs med nødder og bær-skum

Efter en mindre udflugt med kollegaerne - igen - hvor vi liiiiige måtte forbi Lagkagehuset for at udse sortimentet (og kaste konstruktiv kritik, eller bare kritik?), prøve smagte vi lige den meget omtalte Christianshavner tærte. Yeahr altså, selvom jeg ikke lige syntes udseende fanger, syntes jeg det var en smags-oplevelse af den bedre slags.

Frådende kastede vi os over Christianshavner tærten, fortærede den på nul komma fem, imens vi snakkede med munden fulde, at det var en god kombi; en sej nødde marengs med en jordbær-skum. Hvorfor vi ikke lavede sådan en?

Hermed forsøger jeg nu at genskabe lidt af de samme mundfulde herhjemme hos mor.

Jeg har sjusset mig lidt til målene og hvad jeg tror (og hvad skabene tilbød af rester) ind i kagen. Jeg kan godt mærke jeg er lidt rusten hvad angår kage-bagning i hjemmet, og min stakkels maskine står og samler støv, imens en Godzilla-ligende jagt-edderkop havde bosat sig deri. Måske det et tegn på jeg ude af form... Kage-form... Muhahaha...


Nødde-marengs med bær skum

20 cm springform

Bund
100 g æggehvider
200 g sukker
40 g marie kiks (kan undlades/erstattes med nødder)
80 g hasselnødder
40 g mandelflager
50 g mandelsplitter
2 tsk vaniljesukker

Top
2,5 dl piskefløde
2 spsk florsukker
2 blad husblas
100 g bær - her bærsymfoni
First part: Pisk æggehvide og sukkeret til en sej marengs i piskeren. Meget vigtigt(!!!) at det er helt rent ellers bliver det ikke ordentlig pisket.Når marengsen er sej og fuld pisket, et par minutter vil gør det, blandes nødderne i med vaniljesukkeret og knuste mariekiks. Her var resterne fra julen, en rest mandelflager og hasselnødder, og mandelsplitter for resten.... Ved nærmere eftertanke tror jeg det hele skulle have været hasselnødderne, men det må blive næste forsøg.Vend det hele sammen og fordel det i en springform beklædt med bagepapir og bages i ovnen 30 min ved 180C. Ud af oven og lad den køle fuldstændig af.


Jeg fandt en pose frosne bær i fryseren, som lige tilfældigt var en blandet så kaldet "bær-symfoni". 100 g blev optøet op i mikroovnen, så den lige var lun. Husblasen som har ligget i blød i koldt vand, knuges fri for vand, blandes i bærrene og smelter.


Flødeskummen piskes til let skum sammen med florsukkeret, og en-to spsk fulde blandes op i husblas-bær blandingen og røres kraftigt sammen. Bærrene kommes herefter op i flødeskummen og røres sammen.


Kan sagtens stilles en smule i køleskabet, til den er fast, og derefter sprøjtes på kagen i passende mønster, jeg valgte dog bare at fordele det tilfældig ovenpå, og pynte med frysetørret jordbær og små sukker-hjerter.


8 kommentarer:

 1. Den ser jo åndssvagt god ud, elsker simpelthen nødder i kage og den her er jo spækket med dem - mmh <3 (:

  - Anne

  SvarSlet
 2. Jeg har i tankerne at tage denne lækre sag med som en del af et dessertbord til min 18 års fødselsdag, men vil lige høre hvor stor den springform som du bager bunden i er? :-)

  Hilsen Kristine

  SvarSlet
 3. Tror aldrig jeg har bagt en kage som jeg fik så meget ros for. Virkelig virkelig lækker og festlig kage. Jeg lavede puré af 200 g bærsymfoni som jeg siede kernerne fra. Der kom også en masse jordbær i kvarte oven på lige inden serveringen.

  SvarSlet
 4. Hej, hvor ser den lækker ud:) er bunden fryseegnet?

  SvarSlet
 5. Hej
  Den ser søreme lækker ud.
  Tror du, jeg ville kunne lave den dagen før?
  Mvh Freja

  SvarSlet
 6. Ved du om den kan fryses uden top?

  SvarSlet
 7. Den ser rigtig godt ud, tænker at jeg vil lave den til næste uge mon bunden kan fryses?

  SvarSlet
 8. ¨Den ser virkelig lækker ud, må snart prøve den.

  SvarSlet