tirsdag den 14. august 2012

Konditor søndagslørdag hos Anarkisten

Igen, igen og det her så 3. igen, har jeg været til kage-orgie ved Anarkisten. Denne gang var den d. 11. august, en lørdag... Frem for vanlige søndage. Måske jeg kan vænne mig til det?

Sindsyg lækker kage som altid! Jeg har tidligere oplevet hendes værker, og denne gang var det som en let sommer-brise der skyllede henover kagerne, med blandt andet abrikoser, mandelmælk og grapefrugt. Selvom det var omkring de 72 grader udenfor, rykkede vi alle sammen tæt og fortærede flere stykker kage, bagt med kærlighed til gode råvare.
Vi lagde ude med denne lækre sag nedenfor! Mousse på hjemmelavet mandelmælk og jordbærpuré på toppen. Efter som det det lækreste vejr at spise kage i, er det ikke det bedste vejr at lave kage i..! Toppen var ved at løbe væk, imens vi sad sugede næringen ud med øjnene, skar Sif møjsomlig delikate stykker ud til os.


Mandelmælk og jordbærpure

Råsyltede grapefrugt med grapefrugtmousse

Normalt er jeg slet ikke til grape, men denne kage, Peach Melba'en og den første med mandelmælk, er helt klart favoritterne. Meget forskellige kager, men suPer! jeg kan slet ikke finde min favorit, kan man ikke have mange favoritter?


Peach Melba - Ferskenmousse og hindbærmousse med ferskenpurekerne

Abrikoser pocheret i hvidvin, hvidvinsmousse


Svesker i armagnac, dobbelt vaniljemascarpone på tærtebund


Dræbersnegle - Snegle rullet i kanelDe næsten så smukke at man ikke har lyst til at skære i dem, men også kun næsten...

Det der med at nå en grænse, klappe sig selv på maven og sige "puha", den tror jeg ikke jeg kan nå. Jeg er vel ikke konditor lærling for ingenting? Jeg spiser gerne jordbærkage til morgenmad uden problemer, frokost en brownie eller en choko-muf og kaffe. Denne lørdag sluttede af med at spise tre dræbersnegle, bare sådan af ren høflighed, kunne nok godt have spist fem.

Jeg har endnu ikke besluttede om jeg kan tillade mig at stalke hende til næste konditor søndag.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare for lækkert ud. Har altid været for sent på computeren til at kunne nå at melde mig til, og er super misundelig. Forstår helt klart, hvis du vælger at stalke frem til næste lørdag!

    SvarSlet
  2. Jeg kan måske inderst inde godt forstå, at man vil bruge et hvert tilrådighedværende kneb for at kabre en af pladserne ved konditorsøndag hos Sif, men sådan helt egoistisk, synes jeg at dem, der har prøvet det - endda flere gange, ser jeg :-) - burde holde sig tilbage, så vi andre, der endnu har sådan et orgie til gode, kan få chancen.

    SvarSlet