onsdag den 26. december 2012

Årets Julekage: Hel appelsin-marcipan med chokolade og guld glimmer

Det her er faktisk en af mine ynglings opskrifter. Den er så easy at det næsten gør ondt, og laves med hele frugter. Det her er faktisk en variant af en opskrift jeg lavede i marts i år Mandarin-mandel kage, dog med lidt ændringer, og som var en del af STOP SPILD AF MAD... Denne er er lavet også med "rester" som jeg har mængder af! Og så med min skønne veninde i tankerne, som ikke tåler mel...Hel appelsin-marcipan julekage


2 appelsiner
250 g ren rå marcipan
250 g sukker
6 æg
2 tsk bagepulver
1 vaniljetang
2 spsk mørk rom (kan undlades)

Chokolade ganache:
100 g mørk chokolade
100 g piskefløde

Guldstøv til pynt

Appelsinerne kommes i en gryde og dækkes helt med vand og lad dem små koge under låg og ved lavt blus i 1-2 timer til de er godt møre. Når de færdig kogt, skæres de over og eventuelle kerner fjernes.


Kommes i en blender og får en gang *WROM WROM* til de er små stykker, eller en pæn pure så at sige.Marcipanen tilsættes og det køres et par omgange mere til det er en kørt godt sammen.Æggene piskes let sammen med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Æg og sukker skal ikke piskes meget, som når det ellers skal til lagkagebunde, bare kun lige let.Her kommes rom i. Grand Mariner, Galliano eller congac kan med fordel også bruges.


Appelsin-marcipan pureen blandes sammen med de let piskede æg og bagepulveret, hvorefter det kommes i en smurt randform på 24cm.
Den skal have godt 1 time i ovnen på 200*C.  

Til chokolade ganachen, smeltes chokolade og fløde i mikroven, og røres sammen inden den hældes udover den let afkølet kage. Drysses med bladguld.

3 kommentarer:

 1. Uhm, hvor ser den god ud - og så er formen bare helt vildt sød :D

  - Anne

  SvarSlet
 2. Sikke en herlig julekage! Vi har straks delt linket på http://www.facebook.com/Madspild

  Tusinde tak for dit gode indsats mod madspild - og rigtigt godt nytår! :)

  Store hilsener,
  Selina

  SvarSlet
 3. Hvor ser det lækkert ud! Den må jeg helt sikkert prøve, så du skal have tak for opskriften:)

  SvarSlet