fredag den 4. november 2011

Lakrids-mousse

Lakrids-mousse med hindbær-kompot
og høvlet hvid chokolade på toppen.

Der spurgt en del gange til lakrids-mousse, men selv har jeg ikke lige haft en anledning til at skulle bruge én. Ideen har puslet lidt og igår havde jeg så en rest chokolade-creme tilbage fra en anden kage som jeg fik en lakrids-mousse ud af.
 • 1/2 liter fløde
 • 150 g. mørk chokolade
 • 1 bæger past. æggeblomme
 • 30 g sukker
 • 80 g æggehvide (2 past. bæger)
 • 1 tsk Raw Lakrids pulver by Johan Bülow
 • 125 g. hakket/høvlet hvid chokolade

Fløden varmes og hældes over den mørke chokolade, og røres til chokoladen er helt smeltet og det en helt glat masse. Blandingen sættes på køl i mindst 8 timer, gerne natten over. Fløden piskes, men vær forsigtig da den hurtig bliver stiv.Æggehviderne piskes stive i en skål for sig.I en anden piskes æggeblommen, sukkeret og lakridspulver lyst og luftigt.Sukker-æggeblandingen vendes herefter rundt i chokoladen til den er blandet godt. Herefter vendes ægghviderne rundt i chokoladen så den beholder sin volume.Pyntes med hvid chokolade. Jeg bruger en kartoffelskræller til at høvle spåner med.Portionsanrettes i 6 små glas. Og toppes med den hvide chokolade. Skal stå på køl i gerne 4 timer.


Jeg har brugt en smule hindbær-kopmpot i bunden, til at give en smule modspil til den stærke lakrids og søde hvide chokolade...
Lakriden er stærk og koncenteret i denne mousse og helt klart for lakrids-elskere. Den skal have modspillet af en anden sød mousse i en kage, hvis den skal bruges.

7 kommentarer:

 1. Mamma Mia - det lyder lækkert :-)

  SvarSlet
 2. Uha det lyder dælme godt, elsker lakrids.. Hvilken slag lakrids er det du bruger? Den skal nok lige prøves engang :-)

  SvarSlet
 3. Jeg brugte lidt Raw Lakrids pulver by Johan Bülow...Det jo formidabelt, men stærk lakrids! Man starter ud med chokolade-smagen, hvorefter lakridsen kommer... Jeg kan sagtens anbefale en hvid chokolade i stedet for mørk, da det vil give en "blødere" smag...

  SvarSlet
 4. Tak for det.. for søren kan næsten smage det uhmm uha uha... ;-)

  SvarSlet
 5. Hejsa undskyld jeg lige popper op igen. Men havde du skrevet hvilken slag lakridspulver du brugte, inden jeg spurgte ?? hvis du havde er jeg frygtelig flov over at jeg ikke fik kikket ordentligt efter.. :-) undskyld ulejligheden og rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
 6. Det helt okay. Nej jeg havde fantisk ikke skrevet det, men tilføjede det da du spurgte :)

  SvarSlet
 7. Hvad er det der er på billedet med æggehviderne?

  SvarSlet