lørdag den 5. november 2011

Baby-numse til FrederikJeg gør en smule anderledes end de fleste kage-bagere herinde når jeg laver kage. Faktisk har jeg endnu ikke set andre gøre som jeg.
Jeg lægger en kant af lagkagebund rundt i kanten, inden jeg kommer fyld i. Så er jeg sikker på fyldet ikke "falder" nogen steder. Og så bruger jeg ALTID saft eller sprut til bundene, for at ungå de bliver tørre.


Derfor når mine kager har stået i køleskabet behøver de ikke ret meget opsmøring, kun lige rettes lidt til. Selvfølgelig glemte jeg at tage billede, da jeg havde smurt den op. Typisk. *tsk tsk*


Numsen har jeg lavet i skål, klædt med kage-bund og derefter fyldt dem med mousse. Til sidst lukket den af med lagkagebund, stået natten over i køleskab, og vendt den ud på en tilskåret pap-skive.


Fondant ligger på radiatoren 1 time før den skal bruges, så er den dejlig blød at arbejde med. Det altså virkelig en fordel at den er smidig og blød så man ikke skal ækte arme af sig selv.


Numsen er blevet stablet ovenpå "kage-bunden". Den bliver understøttet af 3 træ dyvler som eg har skåret til. Just in case for at holde kagen på plads. Resten af detaljerne er laves i fondant og sprøjteglasur.3 kommentarer:

 1. Genialt med at lægge kagebund i kanterne - det vil jeg da klart prøve. Og lyder også som et supertip at varme fondanten lidt op først, så man ikke skal ælte mere end højst nødvendigt. Tusind tak for at dele dine gode ideer

  SvarSlet
 2. Jeg varmer bare min fondant kort tid i mikroovnen - så er den også blød og dejlig :-)

  SvarSlet
 3. Tante sød - Jeg havde ikke tænkt over det, før jeg havde den liggende i solen en dag, så var den så meget nemmere at arbejede med.

  Godte - Mikroovnen? Det havde jeg slet ikke tænkt, da den jo smelter indefra? Det må afprøves næste gang...

  SvarSlet