tirsdag den 18. oktober 2011

Upside-down pære kage

Jeg HADER at smide mad ud...! Jeg føler et stor spil når jeg gør det, så hellere finde på en opskrift, købe 3 ekstra ingredienser, for at kunne lave en kage, ud af den 1 rest jeg har.

Jeg har fået en MASSE pære og æbler af min kollega. Tidligere på ugen kogte jeg en lækker lyserød æblegrød - som jeg desværre bare kom til at æde. Ja, jeg kom hjem mega sent, med total sukkertrang, og det stod bare lige der i køleskabets døren og sagde "spis mig, jeg er så lækker, lavet med lækre vaniljekorn og danske øko æbler, SPIS MIG!" Så det gjorde jeg så...

Tilbage til rester og pærene. Jeg har en del ingefær liggende, som skal bruges, så hvad er mere oplagt en en pære-ingefær kage? Det må være en klassiker, ingefær og pære klæder hinaden så godt. Der ud af kom en lille krea-kage.Up-side-down pære kage

24 cm springform

Toppen
50 g smør
50 g sukker
25 g Rørsukker sirup (Cane Syrup)
½ kg modne pære, skåret i halve og kernehuset fjernet. evt. skrællede

Kagen
100 g sukker
50 g Rørsukker sirup (Cane Syrup)
200 g smør
3 æg
2 spsk frisk hakket ingefær
250 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 dl mælkSiden det er en up-.side-down, skal du lave toppen først. Sukker, smør og sirup kommes i en kasserolle (eller en lille stegepande som jeg bruger), og varmes op til det lige bobler og bliver let karamelfarvet.


Indimellem forbedred en 24 cm form med bagepapir, i hvert fald i bunden. Når det er gjort, hældes karamelmassen ud i bunden af formen og bredes ud. Pærene er skåret til og lægges ovenpå, pres dem godt sammen ned i formen, de skal ligge meget tæt.


Når du skal røre dejen, skal smørret være blødt - stuetemperatur. Smørret og sukkeret røres godt sammen i nogle minutter. Stop og skrab siderne ned og tilsæt den fint hakket ingefær og blandet det godt rundt.


Imens du pisker, tilsæt æg et af gangen, og sørg for at piske imellem hvert æg. Når det sidste æg er kommet i dejen, tilsætter du rørsukkersiruppen og rør det med i med en dejskraber.

I en anden skål, blander du bagepulver, mel, salt sammen. Skiftevis hælder du mel og mælk i smør-sukker massen, sådan ca i 3 omgange. Slut af med mælken.Dejen fordeles ovenpå pærene. Bag kagen ved 180grader i 1 times tid, hvis den bliver for mørk ovenpå, kan den dækkes med staniol. Lad kagen køle 10 minutter før du skære langs kanten og vender den rundt. ud på en rist for at afkøle. Pil papiret af og server.


5 kommentarer:

 1. Namme nam!
  Pærer og ingefær lyder dejligt.. Jeg har altid syntes godt om upside down kager, men aldrig bagt en. Det må der rådes bod på :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan i hvert fald godt anbefale det! Også med æbler. Samme opskrift næsten. 1 tsk kanel i karamellen på toppen, og sksifter ingefæren ud med 2 tsk kanel, så den hjemme.

  SvarSlet
 3. bagt i dag. smagte rigtig godt. varm anbefales

  SvarSlet
 4. Bagte denne kage i dag. Perfekt opskrift.

  SvarSlet
 5. Kan man bage den dagen før den skal spises? :-)

  SvarSlet