torsdag den 13. oktober 2011

Æblegrød af pink æbler...

Min kollega smed æbler efter mig. Eller... Hun havde fået et halv æble træ fra sin mor, som var overspækket med æbler. Så jeg fik en kasse med en masse små lækre lyserøde æbler. Hvis nogen kloge derude VED hvad disse æbler hedder, fortæl..! Jeg har nemlig ingen anelse...


Æblegrød


1 kg æbler
125 g sukker
1 dl vand
1 stang vaniljeSkræl alle æblerne og skær dem i mindre stykker. Æblerne var så smukke pinke indeni da jeg havde skrællet dem, syntes næsten det var helt synd at koge dem.Jeg kom dem i gryde sammen med marven fra vanlijestangen, og vaniljestangen selv og vandet, og lod dem boble under låg i ca 1 times tid. Uhmm... Skøn duft i hele lejligheden.


Derefter tilføjede jeg sukkeret når den så færdig ud, og rørte det ud, inden dem kom i en boks og ind på køl.Nu er spørgsmålet bare, hvad skal jeg bruge alt denne lækre æblegrød til? Det må være en erhvervsskade at jeg altid tænker at alt kan omsættes til kage..Jeg har også nogle stykker af dansk Gråsten'er liggende, men de skal nok indeni noget kringle noget... Snart!

2 kommentarer:

  1. Hej
    Dejlig blog du har:-) Og det ser lækkert ud med alle de æbler. Når de er kogt til grød, kan jeg anbefale denne opskrift: http://arla.dk/opskrifter/Paretarte/ Hvor du så bare erstatter pærerne med æblegrød. Det er en sikker vinder i vores familie.

    SvarSlet
  2. Det er såmænd Discovery-æbler ;-)

    SvarSlet