fredag den 14. oktober 2011

"Pina Colada" - Lagkage med karameliseret ananas, kokoscreme og rom.

Efter der har været MEGET STILLE i køkkenet, brager det nu ud. Jeg har fået en masse æbler og pære jeg må gøre noget ved en af dagene. Nogen forslag?

Indtil nu har jeg haft en halv ananas liggende, som jeg vidste sang på sidste vers, og så spurgte jeg om det diskrete spørgsmål på facebook: "kage eller lagkage?" Svaret blev lagkage, og så måtte den krea-hjerne i gang.


Piña Colada

24 cm springform - 12 personer

1 gang lagkagebunde med vanilje fra springform - læs mere i basis opskrifter

Karmeliseret ananas
100 g sukker
1 vaniljestang
½ ananas i små stykker
1 dl fløde

Sirup
Gylden rom til du skammer dig
Saften fra de karameliseret ananas

Kage-creme
250 g mælk
250 g kokosmælk
75 g kokosmel
30 g majsstivelse
75 g sukker
1 æg
+ 2 dl piskefløde
Til de karmeliserede ananas. Skæl og skær ananasen i mindre stykker, så den er klar.


Kom sukkeret i en gryde og varm det op ved medium varme, til det er mørkt brunt, og næsten lugter brædt, pas på, det går pludselig stærkt. Drop derefter alt ananas deri, pas på, det kan godt bruse lidt. Det lidt ligesom at lave brun-kartofler til jul.Karamellen vil størkne, men varm den indtil den er bød igen. Ananasen giver meget saft, det helt normalt, det skal varmes op med. Når det hele er smeltet sammen kommes vanilje-marven og vaniljebønnen i og koges med indtil det er tyknet en smule.


Tilføj fløden og rør! Det skal ligne karamel. Stilles derefter på køl.Herefter koger du kokos-cremen. Mælk, kokosmælk og sukker koges op i en kasserolle.Æg og majsstivelse røres godt sammen. Når mælken koger, tages ca 1 del fra og blandes i majsstivelsen.Majsstivelsen kommes op i mælken og røres godt med til det tykner. Herefter tages det af varmen og kokosmelet røres i. Kommes i en skål, dækkes med husfilm og stilles på køl til HELT kold.


Sirupen laves meget simpelt med at tage væden fra de karameliseret ananasen og hælde gylden rom i til du skammer dig. Uhmmm... Sprut i kage...
2 dl piskeflødes piskes til blød skum og vendes derefter i kokos-cremen.Bunden lægges nu på kagefadet med en ring omkring og væder du med med sirup, herfter læggesb skiftevis ananas og kokos-flødecreme på. Stilles på køl i 4 timer og pyntes før den serves.


1 kommentar:

  1. Det ser lækkert ud! det skal jeg prøve :-)

    SvarSlet