lørdag den 22. oktober 2011

Samba -danserinde kage
Det var også liiiiige en smule længe siden at jeg havde et modeleret krativt kage indslag, syntes jeg nok lige. Men jeg har været kørt en anelse træt i det, men nu... Karin ringede. Karin har tidligere bestilt kage hos mig (se her, her og her). Så jeg må gøre et eller andet rigtigt. Denne gang skulle det være en numsekage med Samba-danserinde inspireret trusser på.
Efter en del google forsøg fandt jeg denne danserinde.Fremgangsmåden til hvordan jeg kom frem til denne numse ligger herunder. Kan man kalde det en mini "How-to"?Krav var der ikke mange af- det altid så dejligt med Karin, hun siger bare; "Du laver bare noget, jeg er sikker på det bliver godt".  Weehe... Frie hænder. Fedt! Hun forslog dog det gerne måtte være en banan-kage indeni, hvilket er perfekt til at skære i og udforme. Jeg bagte kagen i en firkantet form dagen før den skulle være færdig for den nåede at køle FULDSTÆNDIG af.Hvorefter jeg gik i krig og skar den til efter de bedste evne jeg besider. Jeg lod numsen være det højeste runde punkt og den måtte egentlig gerne have rundere - sådan er det at være bagklog.Smurte den op med et tyndt lag chokolade smør-creme (50/50), som hurtigt kom i køleskabet og fik lov at størkne, før et tykkere lag kom på.Igen smed jeg kagen i køleren, til den var semi hård - ca 15 minutter, og rettede så på smør-cremen, til den havde en glat overflade. En god ide er at have den varme hane løbende stille, og komme kniven du smøre og retter op med, under  for at blive varm, så går det letter. Jeg "glemte" det, og rettede bare til, derfor den blev en smule flosset.


Rullede min indfarvet fondanten ud og overtrak kagen. Skar til og modeleret videre til jeg var tilfreds med resultatet.
Herefter kom detaljerne. Trusserne er lavet ved en silikone-forms tryk, hvorefter de er blevet malet først med æggehvide og glimmer tilføjet, samt en smule guld. 


Papir et som beskyttede papet blev fjernet, og "perlerne" blev lavet med sprøjteglasur, det samme er BH-snoren som er bundet på ryggen.


Volia. Et stk numsekage... Resterne som blev til overs, lavede jeg til Mr.Snegl, som jeg skrev lidt om igår.

5 kommentarer:

 1. Er du da helt vimmer???! Den er simpelthen så flot og vellignende. Du må ikke stoppe med at lave kager - du er alt for god og en herlig inspiration for os andre :-D

  SvarSlet
 2. Årh... Det var virkelig sødt sagt! Tak...

  SvarSlet
 3. Hold da kæft, hvor er den flot!!!
  Og ellers er jeg bare enig med Nanna :-D

  Jeg har aldrig lavet en 3D-kage - men nu får jeg da helt lyst til at prøve det :-)

  SvarSlet
 4. Mange tak Godte og Nanna - det er faktisk min første kage på denne måde. Det vildt sjovt, og det skal jeg helt sikkert prøve igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Du skriver at du har lavet trusserne med en silikone-forms tryk.
   Hvor har du fundet den form ?
   Håber du evt gider smide et svar via mail på: nitaskager@gmail.com

   Mvh Nita

   Slet