torsdag den 27. oktober 2011

Chokolade kage med chokolade øl

Se lige hvad jeg fandt i Netto... Ikke dårligt. Nu jeg en øl-pige. Chokolade-Øl. Og i mine erindringer mindes jeg at have læst i en Sif-bog at der var noget med chokolade-stout kage.Jeg er indehaver af alle 3 bøger, og skal da helt sikkert også have den 4. En enkelt opskrift er afprøvet i løbet af årene, hvilket faktisk er lidt ynkeligt! Alle er dog grundigt gennemlæst, flere gange. Kage-bøger er ligesom porno for mig - dog med den fordel at man ikke skal gemme det væk når der kommer gæster. Eller undskylde overfor kæresten når man sidder for længe foran computeren fordi man surfer efter så kaldet inspiration.

Jeg bladrede igennem mine kage-koge samling på hylderne og fandt den jeg ledte efter, den første bog: Anarkistens ægte kagebog, med Mikrobryggerens natmad (chokoladekage med chokolade stout). Læste den og gik i køkkenet hvor jeg til min rædsel opdagede jeg manglede BÅDE chokolade og kakao. Men hvor vigtig kan det også lige være i en chokolade-kage? *suk* okay... Ja ja ja... Det sgu da sarkastisk ment! Tror du virkelig jeg laver chokolade-kage uden chokolade? Nårh...

Jeg kunne selvfølgelig ordne mit vasketøj (som jeg burde) og slå tanken ud af hovedet og købe ind imorgen, på vej hjem fra arbejde... Eller jeg kunne tage mine tre lag tøj på, gå ud i halvmørke, kolde og rengfyldte gade, med risiko for at ende med efterfølgende lungebetændelse, ned til Fakta og hente kakao og chokolade til kagen. Vaketøj, chokoladekage, vasketøj, chokoladekage?Mikrobryggerens natmad


200 g smør
250 g sukker
3 store æg
100 g mørk chokolade, 85%
1 dl kakaopulver
200 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
100 ml yoghurt naturel
100 ml chokolade stoutJeg fandt en 85% bitter chokolade som jeg brugte. Bitter er okay, da der er en del sukker i dejen. Bræk chokoladen i stykker, og smelt den over vandbad, eller i mikrovnen som jeg valgte at gøre. Husk at den får fuld effekt, så rør ind i mellem så den ikke brænder i bunden. Stil den til side.Smørret skal være blødt. 10 sek. i mikroovnen kan gøre det. Smør og sukker røres sammen til det lyst og luftigt. Det nu jeg savner min røremaskine der står hos mor, og jeg bare må stå med den lille pisker.

Tilsær æg et af gangen, og pisk godt imellem hver enkelt. Pisk chokoladen i til sidst.Mel, kakao, natron og vaniljesukker blandes sammen i en skål.På skift hældes yoghurt, stout og melet i blandingen. Start og slut med melet.


Fyld dejen i en 24 cm formen og bag den ved 175 grader i en forvarmet ovn i ca 50 minutter alt efter ovntype.


Sif forskriver om forskellige glasure, jeg valgte dog at smide noget pisket ganache ovenpå, som jeg lavede af 100 g mørk chokolade. 2,5 dl piskefløde og 2 spsk stout.

Jo jo... Lækker saftig kage må jeg sige, nu har jeg nemlig gruflet en kvart kage *bøvs*. Resten må gå til dem der vil komme forbi og spise.

2 kommentarer:

 1. Ej hvor ser den lækker ud, mums(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min blog og forbi min give away(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Chokoladekage med øl lyder alternativt, men skal da helt klart prøves. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Kent
  http://iphonereparationer.dk/

  SvarSlet