torsdag den 17. november 2011

Fransk nougat

Smager skamløst godt! Hvis det ikke var fordi jeg var tyk i forvejen (kvindelige kurver), ville jeg helt sikkert æde mig det i fransk nougat.

Praktisk info FØR du går i gang, er det meget vigtigt at du har tjek på udstyret.
Sukkertermometer er et must ellers kan du lige så godt give fortabt på forhånd! Det kan blive noget af en klæbrigt kedelig kamp.

Når du har sukker-termometret på plads, kan jeg anbefale også at have en lille kasserolle og - hvis, kun hvis - en bolche-måtte, men det en kostelig affære, hvis det kun er en enkelt gang man bruger det, selvom det praktisk. Alternativ med bagepapir kan bruges.

Hvis du heller IKKE har en røre-maskine, vil jeg mene at 4 hænder gør det hele nemmere, da det er lidt besværlig at holde skål, hælde kogende sukker og røre samtidig.
Når alt det er på plads, gå i gang!
Fransk Nougat
30 g sukker
30 g past æggehvide
----
50 g vand
150 g sukker
----
90 g glukose
----
90 g honning
----
250 g ristede mandler
---
evt. Flormelis
Hvis der skal anden smag end kun mandler, men meget andet også bruges. Hasselnødder, pistacie-nødder - men husk at riste dem først. Cocktail-bær...Først ristes mandlerne på en varm pande, så de blive lune og lækre. Det fremmer nøddesmagen.


I en anden skål piskes æggehvider og sukkeret stift, og stilles til side.

* BOBLE BOBLE *

Den lille kasserolle kalkes af, med at hælde et svat eddike og og koge det op, og smides ud. Derefter kommes sukker og vand i, og kog det op så sukkeret er opløst.
Glukosen tilsættes og koges til 140 grader.

lidt mere *BOBLE BOBLE*

Honningen varmes i mikroovnen til den er meget varm og flydende, og kommes i den 140 grader varme sukkerlage, som så skal koge videre til den er 148 grader præcis! Dette er YBBER vigtigt at det den rette temperatur, da det ellers kikser helt.Så det nu det skal gå stærkt og to personer er bedst. Imens der piskes kraftigt i æggehviderne, hældes det kogende sukker langsomt i. Piskes i ca 2 minutter, imens det det bliver tykt. Det kan godt tage pisten fra enhver håndmikser - så hold øje med den.

Min kollega Jannie, hvis hænder er i Ninja-tempo med den
franske VARME nougat.

Jannie er vist ude at blive hånd-model her, måske nyt
karriere valg? Håndmodel på fuldtid og konditor i fritid?

HVIS du bruger bolchemåtte, hældes mandlerne ud derpå, og nougat'en over og ælt det sammen, ved at vende måtten ovenpå og trykkes sammen. Smør evt med en meget lille smule neutral olie eller drys flormelis.

Hvis du IKKE har en måtte, drysses et stykke bagepapir med med florsukker, nougat'en over og mandler til sidst, og det æltes sammen med håndkraft.Rulles i passende stykker og lad den køle til næste dag. Skæres i passende stykker med en savtakket kniv og evt overtrækkes med chokolade.
Vi kunne ikke vente, så gør som os, vi smed plastik om, og smed den ½ time i køleskabet før vi åd den...7 kommentarer:

 1. Det er rigtig tarveligt at smide så lækker en opskrift ud her.... Det må jo prøves!!! Kvindelige kurver eller ej:-D

  SvarSlet
 2. Husk lige at gemme et stykke til mig søde nammenam

  SvarSlet
 3. Jeg eeeeeelsker fransk nougat. Tusind tak for opskriften. Glæder mig til at afprøve den. Jeg har dog et spørgsmål. Bruger du glukose i pulverform eller som en slags sirupagtig masse?
  Mange hilsner
  Lisbeth Andersen, Odense
  lisbeth.madsen10@skolekom.dk

  SvarSlet
 4. Hej igen
  Lige et tillægsspørgsmål. Kan det virkelig passe, at der skal bruges 30 past. æggehvider?
  Venlig hilsen
  Lisbeth Andersen, Odense
  lisbeth.madsen10@skolekom.dk

  SvarSlet
 5. Uhmmmmm æææælsker bare fransk nougat..... det ser rigtig lækkert ud :-)

  SvarSlet