tirsdag den 9. august 2011

Smeltede banedåb...

Endelig hjemme fra jyde-landet efter familie besøg og en formidabel konditor-søndag hos Sif *BØVS*! De forlangte ikke engang at se mit pas og blev ikke stoppet og tjekket efter smugler-varene i bilen da jeg kom til sjælland igen.

Anyway, jeg lavede jo kage i søndags til min kære veninde Heidi, og det værste skete. Den største frygt når man er kage-kagerinde, er at kagen falder sammenlige inden man aflevere den... Den anden største at den smelter væk fra en!

Rhapsody - Vaniljebunde med
hindbær-kompot og vaniljecreme

Jeg var faktisk ret så tilfreds med kagen da jeg havde lavet den færdig, men transporten derud var liiiige en andelse for varm og den skulle i et køleskab hvor mad skal ind og ud hele tiden giver en masse fugt, og når man kombinere fugt og sukker = smelte smelte...

Er der nogen kloge derude som ved hvordan man undgår det? Den VAR smurt op med smørcreme, så det var ikke fordi at frugt-syrene fra hindbær-kompotten smeltede den...

Det gik heldigvis og Heidi var SÅ glad ( jeg blev endda hyret til bryllupskagen ) Så nu må vi se hvornår det skal være :)

9 kommentarer:

 1. Den er fin :-)

  Når den skal transporteres så køb en flamingokasse med låg. Fås i f.eks. Silvan eller Metro. Læg fryseelementer i bunden og hold låget lukket. Sådan er flere af mine kager transporteret fra Sjælland til Jylland.
  Og nej - køleskabe, der hele tiden åbnes dur ikke. Sådan er det bare...

  SvarSlet
 2. Den blev rigtig flot! Jeg stemmer i med Godte - flamingokasse med køleelementer. Jeg lavede en bryllupskage med kirsebærgrene, som skulle helt til Fyn. Jeg var panisk angst for at den skulle smelte på vejen, så jeg havde bedt om at den skulle transporteres i en flamingokasse. Men ak bruden kunne ikke finde en flamingokasse, der var stor nok, så hun købte bare nogle flamingoplader og klistrede dem sammen med tape. Det fungere også fint.

  SvarSlet
 3. (Hov, synes min kommentar forsvandt. Prøver igen)

  Den blev rigtig flot! Ærgeligt at den smeltede på vejen. Jeg er helt enig med Godte - flamingokasse med køleelementer. Hvis du ikke kan få en stor nok kasse, så køb plader og sæt dem sammen med tape.

  SvarSlet
 4. Når det er varmt - og især fugtigt - så skal der ikke så meget til - og slet ikke, hvis der i det køleskab der blev åbnet hele tiden, har stået skåle med våde madvarer udækket :-/
  Den ene af mine kager skulle helt til Holstebro og kom frem i fin stand i en flamingokasse :-)

  Camilla - Skide smart at købe plader. Du er så kvik! :-)

  SvarSlet
 5. Ja du har ret, desværre med flamingo kasser, har jeg ikke lige så store og jeg skulle faktisk ikke mere end 10 km, så jeg tænkte "at det gik nok lige". men det husker jeg til næste gang hvor jeg skal til sverige med kage! Tak for rådet, jeg må ud og finde nogen.

  Den smeltede ikke helt på vejen, den trak bare meget fugt! Så det okay.

  Jeg havde tanker om at isolere med bølepap i to lag, jeg havde aldrig tænkt tanken med flamingo-plader! Super smart!

  SvarSlet
 6. Ja jooo Godte, men ikke kvik nok til at se at kommentaren forsvandt fordi den skulle godkendes først :-)))) (uups)

  SvarSlet
 7. Wow, den er flot. Kan forestille mig, transport og opbevaring kan skabe en del problemer :)
  Tak for sidst :)

  SvarSlet
 8. Den er godt nok fin !!!

  Synes det er noget gøje møg med kager når det er varmt !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 9. Camilla - Nej, men der er måske håb for dig ;-D

  SvarSlet