mandag den 22. august 2011

"Knock outs" aka Sarah Bernhardts

Jeg kan lige så godt sige det, disse skal IKKE serveres ved børne-fødselsdag, så kan det godt være at du bliver en smule upopulær iblandt mødrene når de henter deres børn og de render rundt, dingler halv snadrede.De her er pimpede Sarah Bernhardts. Normalt hvor der er helt fast regler om HVORDAN den skal se ud, den SKAL smørers op og traditionelt SKAL pyntes med kandiseret violer. Men regler er til for at blive brudt! Jeg fylder dem med sprut, der kan slå en mindre pony omkuld. - min pony spiste engang gærede æbler men det en helt anden historie.

Sarah Bernhardt


150 g chokolade
350 g piskefløde
½ - 1 dl spiritus (jeg bruger ofte Grand Marnier)
ca 25 små makroner
Chokolade til overtræk
Pynt (kandiseret voiler)

1,5 dl piskfløde varmes op til lige under kogepunktet, og hældes over chokoladen som er brækket i mindre stykker ned i en skål, det hele røre med en ske indtil det er en glat ensartet masse. Herefter tilsættes spiritus og det hele røreres sammen. Filmes engang og stilles på køl til det gennemkoldt, mindst 5 timer gerne til næste dag.

Næste dag hældes den resterende 2,5 dl fløde oveni massen og det hele piskes med elpiskeren til let skum. Pas på, pludselig går det hurtigt og det skiller, så det sjældent til at redde og du må starte forfra! Don't do that! Så pisk stille og roligt til det laver faste, men bløde toppe.

Det kommes på en sprøjtepose eller en frysepose, hvorefter det sprøjtes ud på makronerne i en lille top, hvorefter de alle skal i fryseren en tur, omkring 15 minutter til de lige er hårde i overfladen.

I mellemtiden smelter chokoladen. En god chokolade er at fortrække, men så skal den også temperes og alt det. Bevares. Det smager bedst! Ingen tvivl om det, men jeg var for doven i dag, så det blev bare smelte-chokolade med orangesmag som alligevel var en rest der skulle bruges. 
Sarah B'erne tages ud af fryseren når overfladen er let frossen, og dybbes let i chokoladen, pyntes med kandiseret voiler og stilles derefter på køl.
Sarah Bernhardt Kager: Denne søde kage, lavet på en makronbund, chokoladetrøffel og overtrukket med chokolade. Traditionelt med violer på toppen. De tager deres navn fra den berømte franske skuespillerinde Sarah Bernhardt (1844-1923).

2 kommentarer:

  1. Pimpede Sarah Bernhardt kager! Mums. Og Grand Manier lyder som en godt valg.

    SvarSlet
  2. Ha ha ha.. Hvor skønt med sprutkager -det skal jeg så meget prøve :-)

    SvarSlet