søndag den 28. august 2011

Red Velvet med Lambeth

En rigtig sydstats kage når vi nu er i det amerikanske! Den dukker op på flere blogs, blandt andet Godte lavede en sød hjertekage, men også No Ordinary Cake har dekoret et smuk fuglebur - begge med den røde rødstrøme-kage...Jeg har nu slutte mig til "banden" og lave en, og efter to forsøg jeg ikke helt blev tilfreds med, kommer denne smukke kage frem. Den er lavet til Gitte i anledningen af hendes fødselsdag, som jeg har kendt igennem mange år, hun er en handle- og viljestærk kvinde.Jeg var til kursus for lææænge siden i Lambeth metoden, første gang for begynder som var sammen med Gitte, og så senere hen for øvede. Begge gange var det Sif som underviste og som også kan tage æren for denne opskrift, og det er første gang siden, at jeg får det brugt.

Red Velvet

24 cm springform - 12 personer

150 g smør - stuetemperatur
4 dl sukker
2 æg - gerne stuetemperatur
2 bøtter rød frugtfarve
1 spsk kakao
6½ dl mel
1 tsk salt
1 tsk natron
2½ dl kærnemælk
1 tsk klar eddike
1 tsk vanilje - eller kornene fra 1 vaniljestang


Creme-cheese-frosting
500 g Philadelphia flødeost fuldfed - IKKE light
500 g sigtet flormelis
250 g usaltet, blødt smør
1 tsk vaniljeessens eller vaniljesukker efter smag


Inden du går i gang, så vil jeg lige sige at hvis du skal have en meget intens rød farve, er det muligt kun at bruge hvider, hvor du så bruger 4-5 stykker i stedet, og kun hvidt sukker.

Forvarm ovnen ved 180 grader. Pisk en gang blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker, meget luftigt med piskeriset. Tilføj æg lidt af gangen, så det ikke skiller.


I en anden skål blandes mel, natron og kakaopulver sammen og sigtes.
Kærnemælken måles af i en skål for sig selv og blandes sammen med rød frugtfarve og eddike.Hvis du bruger røremaskine, skift nu til K-spaden, og tilføj 1/3 af melet i smørblandigen. Skift imellem melet og kærnemælken, så du slutter af med melet.


Fyld dejen i 24 cm springform og bag den i 45-60 minutter. Lad den køle fuldstændig før den deles i 2 og smørcreme eller cream-cheese-frosting smøres imellem.


Når du laver cream-cheese-frostningn er det MEGET VIGTIGT at det er fuldfed, for hvis det er light, bliver det noget snasket halvflydende stads, da fedtprcenten bliver lav og det ikke kan piskes op - desuden spiser man ikke kage for at slanke sig.

Smør røres sammen med flormelis til det er opløst. Vanilje og ost kommes sammen, det starter ud med at blive lidt flydende, men samler sig så og bliver fast i konsistensen igen.


Jeg brugte vanilje-smørcreme - se i Basis Opskrifter - fordi jeg ved min veninde hader ost-topping. Det fungere også godt.

6 kommentarer:

 1. Hold da op den er flot! Total respekt for dine tylleteknikker.. Bøjer mig i støvet!

  Jeg elsker Red Velvet Cake :-)
  Nu er jeg jo ret begejstret for chokolade.. jeg kan anbefale at komme mere kakao i dejen, det giver stærkere chokoladesmag og dybere rød farve ;-)

  SvarSlet
 2. Sikken en smuk kage, den kan hun da kun blive glad for !!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hahaha.. har jeg startet en Red Velvet-bølge? :-D

  Den er fin med flotte snirkler - men ville gerne have set den indvendigt også. Det kan jo ikke altid lade sig gøre, men alligevel ;-)

  SvarSlet
 4. @ Stine: Mange tak! Jeg fik sådan lyst til tylle-tylle fidelighut da jeg så din kage...
  Red Velvet kage er første gang jeg laver, og læse godt at mere kakao giver mere farve. Jeg må prøve næste gang.

  @Marianne: Ja hun blev helt rørt over at jeg havde lavet den til hende, næsten til tåre... Hun er en handle og viljestærk kvinde, men med blødt hjerte :)

  @Godte: Ja du har så! Startet en bølge. Jeg fik også et billede af den indevendig, men der var ikke lys nok, så det ligner kun en chokoladekage (da jeg også tilføjede lidt ekstra kakao). Øv...
  Det vare ikke længe før jeg laver en igen :)

  SvarSlet
 5. Hold da op hvor er den flot!!!!

  SvarSlet
 6. hejsa. synes godt nok det er meget farve du har i den opskrift nu har jeg selv bagt den en del gange hvor jeg bare har oversat en opskrift fra en veninde i USA og der er det bare et par ske fulde farvepasta hvilket også farver meget bedre end alm frugtfarve.
  og synes også det er meget lidt kakao til hvad skal forstille at være en chokoladekage men ellers en kanon side du har og utroligt flotte kager!!!

  SvarSlet