mandag den 15. august 2011

Æblepandekager med blåbærsirup

Kender i det, at man lige skal ned efter kun en liter mælk og så ender den med at koste 472 kr.?


Ja altså jo, jeg er i gang med et mindre renoveringsprojekt her i hjemmet, da mange af mine møbler er oldnordiske fund fra genbrug, blandt dem er min lille kommode med svale-ben, som har to forskellig håndtag og malet delvist blå da jeg fik den. Den skal lige have en gang med sandpapir og males hvid hvis det altså går efter mit hoved.


Det er så nu at enhver maler med respekt for sig selv, slår sig selv i hovedet, når jeg fortæller at jeg bare maler den med spraymaling... Der skal grundes, lakkes sprittes og... Rend mig min bare. Den skal så og se yndig ud i et par år hos mig, før den ender på genbrug igen, så jeg ofre 40 kr på en spraymaling, 60 kr på 6 små nye porcelænshåndtag med roser og sandpairet stjæler jeg fra mor.


Hvor kom vi fra?


Nårh ja når en liter mælk koster 472 kr. Det var fordi jeg bare lige skulle ned og hente en liter mælk og bananer (fordi jeg fik ustyrlig lyst til pandekager og mælk var hvad jeg manglede) og en dåse hvis spraymaling. Resultat var anderledes, 1 par sko og en alverdens tilbudsvare fra Føtex.


Jamen for helvede da også, pengene siver bare ud af den konto, og før man ved af det har jeg brug det hele på gadgets og dimsedutter! Til mit forsvar var det et par udsalg sko og som jeg manglede! Jo jeg gjorde så!


Nu jeg så hjemme, ikke et skridt videre med kommoden, men jeg har fået lavet pandekager. Meningen var de skulle steges med banan-stykker, men bananerne så ikke for godt ud, så det blev æble i stedet.
Amerikanske Æblepandekager
10- 12 stk


2 kopper mel
1 kop mælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 æg
50 g smør
1 revet æble


Blåbær-sirup
1 pose blåbær fra frost (250 g)
125 g ahornsirup
I en lille kasserolle sættes ahornsirupen over og varmes op på højeste varme og blåbærrene kommes i. Sluk for varmen og lad den stå på eftervarmen fra pladen.
Rør mel, bagepulver, salt, sukker, og og mælken sammen til det lige klister sammen. Riv æblet og kom det i. Smelt smørret på den pande du har tænkt dig at lave pandekagerne på og kom det med i dejen.Jeg bruger ikke smør på panden, da det er en slip let og smørret allerede er i dejen, jeg har ingen problemer med at de ikke slipper.
Dejen kommes på i små klatter på panden og steges til der kommer små luftbobler i overfladen og vendes så.


Stakkes og overhældes med blåbærsirup. Der skulle gerne være til to personer eller en meget sulten Louise.

4 kommentarer:

 1. Nøjjjjjjjjjjjj Hvor ser det altså bare mummmms ud

  SvarSlet
 2. De smagte også super! Jeg havde bare glædet mig hele dagen til dem :)

  SvarSlet
 3. Ååh GUF!
  De ser lækre ud :-)

  SvarSlet
 4. Jeg kender alt for godt det med, at en enkelt ting ender med flere indkøbsposer fulde af varer :)
  Tror jeg bliver nødt til at få pandekager i aften, efter billederne af dine.

  SvarSlet