onsdag den 10. august 2011

At svede fløde og sukker trip...

.... gør man efter en dag hos Sif, til hendes berygtede konditoridag!


Sweet potato pie 1 -Sød kartoffel, varme krydderier og flødeost
Sweet Patato pie 2 - Sød kartoffel, muscovado, allehånde og fløde 
Solbærlagkage
-solbærfromage, solbærskum og mørk ganache


Det hele spændte af med, at jeg skrev aller nådigst til Sif, at jeg gerne ville komme hele vejen til Jylland for at smage fantastiske kager (nu har jeg jo alle 3 andre bøger i hylden, så jeg vidste ligesom hvad jeg gik ind til) , så kunne jeg også kombinere det med familie besøg på samme tid! 
"Vær der eller vær en jydefirkant." svarede hun, hvad det så end skal betyde? 


Pærelagkage - Ahornsirup-fromage, pærer syltet i
ing
efær og vanilje, pærefløde
Hele 5 kager og 3 tærter blev serveret og 12 mad/kage-elskende gik til bordet og fortærede alle mulig slags krummer.

Klidmostertærte - Mazarintærte med mørk ganache
Jeg fik snakket lidt med de forskellige bloggere og ikke bloggere imens vi satte kage til livs, der var faktisk rart at sætte ansigt på disse mennesker, hvis blog man læser dagligt, og græder, griner og er medfølende med.

Moccalagkage - kaffefromage, cognac,
mandelkrokant, chokoladecreme, chantilly


Hvis man dufter lidt efter til billederne, smager det hele lidt af jul, og vi er da også prøveklude for den nye julebog der kommer ud i oktober (jo det sagde Sif selv) endnu et eksemplar til samlingen.


Appelsin-hindbær lagkage - Mørk krydret appelsinmousse,
hindbærkompot, flødeskum

Samtidig med fandt jeg ud af at nogen jyder stadig har den mening at alle Sjællænder er Københavner, da en kommentar :"Jeg vidste ikke der var så lange distancer på Sjælland."
Dette kom i sammenhæng med at jeg fortale om hvor jeg var fra: Bondetøs med hjemby i Boeslunde (Slagelse-Korsør omegn), hvor jeg er vokset op med det hele er omgivet af marker, træer og en ko til nabo (og hest i baghaven) og pendlede mellem Frederiksberg hvor lærepladsen er og Boeslunde hvilket er en distance på godt 100 km. Det godt gjort at man ikke kan tilhøre nogen steder *tsk tsk*

Her er min favorit!
Banan-karamel - Karmelfromage med julekrydderier,
banan i karamel, mørk ganach
Helt sikkert, at hvis jeg kan nå det igen næste gang, tager jeg helt sikkert med igen, hvis altså hvis lukker mig ind igen...

4 kommentarer:

 1. Mums det var godt.. helt hyggeligt med et kig på kagerne igen, selv om jeg synes kvalmen kommer snigende ;-)

  Fedtsved og sukkertrip er vist meget rammende!

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder:-) Det kunne da være hyggeligt hvis du kom med en anden gang.. jeg skal helt sikkert med igen..

  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. Hi hi, jeg har det helt omvendt af dig, Stine ;) Nu kunne jeg godt bruge det lille stykke, jeg levnede i søndags :)

  SvarSlet
 4. Du er altid velkommen! Tak for modig kagespisning og hyggeligt samvær og for stadig at tale til mig.

  SvarSlet