søndag den 21. august 2011

Limoncello - En Italiensk fristelse

Denne drik smider dig direkte til Italien - altså jo næsten da i hvert fald - hvis du lukker øjnene og drikker et par slurke og dagdrømmer - senere på et tidspunkt vågner du så med savl i mundvigen og har vildt ondt i hovedet og en helt dag er forsvundet - så kan du lige så godt have været i Italien.

En traditionel Limoncello er noget noget med at citronskræller skal trække i en brændevin imellem 20 til 40 dage, hvorefter spritten blandes op med en sukkerlage. Som du kan læse, er det en temmelig lang affære, så derfor tager vi lige en smutvej, jeg er simpelthen for doven, og når jeg har sat mig noget i hovedet, vil jeg have det nu.


Limoncello og Creme Limoncello

Limoncello


6 øko citroner
500 g sukker
5 dl vand
5 dl vodka

Vask citronerne godt og grundigt. Brug derfter en kartoffelskræller til at skrælle den yderste gule skral af med. Husk du skal kun have det gule, ellers bliver det  bittert.
Citronskræller koges sammen med sukkerlagen.

Kom vand og sukker sammen i en stor kasserolle, og lad det koge op til alt sukkeret er opløst. Tilsæt derefter alt citron-skrællen og lade det småkoge i 10 minutters tid. Sluk og lad den stå på efter varmen til det har nået en temperatur til rum-temperatur.Når sukkerlagen er afkølet, pres citronerne og sigtes fri for kernerne i en større skål. Derefetr hæld sukkeren sirupen med citroner over citronsaften, så skrællerne også bliver sigtet fra.


Bland det med vodka. Hæld det på rene flasker og kom den i køleskabet.Creme Limoncelloen som står i baggrunden er meget simpel;

5 dl færdig Limoncello
2 dl kondenseret mælk

Pisk det hele sammen og du har en lækker og mindre stærk likør.

4 kommentarer:

 1. Mmmh, jeg er ret vild med lemoncello og der er snart ikke mere tilbage i den jeg købte i Rom, så måske skulle jeg så bare lave noget selv.

  SvarSlet
 2. Camilla, jeg kan klart anbefale dem begge! Creme Limoncelloen syntes jeg er bedst når den lige er blevet schaket med isterninger og serveret. Men jeg er også mest til søde og cremede drinks :)

  SvarSlet
 3. TAK! Jeg har lavet denne opskrift 2 gange (sidste gang prøvede jeg med hvid rom, hvilket var fint fint) og begge gange har den taget kegler.
  MANGE TAK

  SvarSlet
 4. Hej. Hvor længe kan limoncelloen holde sig på køl, og kan den evt. fryses ned? Jeg har lige lavet både limoncelloen og creme limoncelloen. Mums til begge dele!

  SvarSlet