tirsdag den 20. august 2013

{ Sommer Tiramisu } med hindbær og appelsin

Det her er faktisk ikke en ny opskrift, men en "ny forbedret" opskrift. Den kommer fra Jamie Olivers Tiramisu udgave som min mor og jeg lavede sidste år. Jeg opgraderede den bare lidt, ved at kompliceret det hele lidt. 
Sommer Tiramisu - hindbær-appelsin

Et lille fad - 8-12 personer.

250 g mascarpone (1 bøtte)
1 dl piskefløde
75 g sukker
1 vaniljestang eller lidt med vanilje-twisteren
3 æggehvider (2bæger)
4 æggeblommer (2bæger)
1 pakke LadyFingers
2 dl Limoncello *
2 appelsiner
ca. 250g hindbær
100 g mørk chokolade

* Jeg har hjemmelavet, som beskrevet længere nede.I en skål piskes æggehviderne sammen med 25g af sukkeret til en let marrengs.I en anden piskes æggeblommmer og den resterende 50g sukker til en lys og luftig æggesnaps.I den sidste og tredje skål, hældes fløden og mascarpone sammen, og vaniljen piskes med deri.Først piskes æggensapsen og mascarponen sammen så den er fri for klumper, og derefter blandes/vendes marrengsen forsigtigt sammen med.Limoncelloen lavede jeg 1/5 af portionen. 100g sukker med 100 g vand kogte op med skrallen fra 1 citron. Hældte 1 d vodka ved og saften fra citronen. En hurtig nem Limoncello. Det giver 2-2,5 dl.2 dl Limoncello hældes i et fad og 2 appelsiner presses deri. Jeg valgte godt nok at presse mine appelsiner henover kiksende, men tror at det her vil give et bedre resultat.


Så skal der begyndes med at lægge op. En smule mascarpone-creme lægges i bunden som "lim" og kisende dybbes hurtigt i Limoncello'en inden den lægges på bunden. Dæk hele den nederste del. Det skulle gerne svare til en ½ pakke kiks. - kig evt HER på den klassiske Tiramisu.

Derefter et lag mascarpone, et lag kiks og slut så endelig af med en smule mascarpone på toppen.Chokolade rives henover. Jeg brugte næsten alle 100g af Toms Ekstra 80%, lige med undtagelse af enkelte bider. Pyntes fint med hindbær og stilles i køleskabet. Mindst et par timer, meget gerne til næste dag.


Følger du med på Isagram? Det lidt blanding af kage og alverdens fra hverdage...


1 kommentar:

  1. kunne da være det var sådan en man skulle lave når man har sidste dag på job.. hmm    http://www.fitspoblog.com/

    SvarSlet