fredag den 9. august 2013

{ Appelsin Smil } mørk og hvid chokolade trøffel med appelsin

En tyv nappet opskrift fra hvor jeg arbejder! Og er min ynglingskage her i bageriet no.1. - derfor laver jeg dem ikke, da jeg æder alt for mange inden at kagerne er færdige, og mit BMI tal vil drastisk stige til 35+. Men jeg er næsten helt sikker på det ikke er en hemmelig opskrift(!?!). Kryds be og ammen for det ikke er, nu deler jeg i hver fald hemmeligheden med jer.

Nu er det en opskrift som findes i et bageri, og billederne er også taget imens processen er i gang. Jeg har stået på arbejdet, holdt pauser og knipset billeder, alt imens Gitte og Kim er modellerne som udførte den alt for chokolade-Louise-venlige kage. De store maskiner står derfor ikke hjemme i mit køkken, selvom jeg til tider gerne ønskede mig det.

Kære Julemand
Når jeg engang bliver voksen, så ønsker jeg mig et kæmpe hus, med et rum kun indrettet til kage-nørde ting. En kæmpe ovn, kæmpe fryser, kæmpe køleskab + en uendelig fyldt stor bankonto.


Appelsin smil

-mange

2 x Lagkagebunde med vanilje - basisopskrifter

Mørk chokolade trøffel
500 g piskefløde
300 g mørk chokolade

Hvid chokolade trøffel
1 l. piskefløde
500 g hvid chokolade

Appelsin-pasta
eller
Et lille glas god appelsinmarmelade
1 blad husblas
orange farve

Nok smeltet chokolade til overtræk
En smule hvid sprøjeglasur (RI) - MMF, SP, RKT...
En lille orange marcipan/fondant blomst til pynt


Begge Sarah Bernardt cremerne laves dagen forinden. Fløden skal varmes til lige under kogepunktet, og hældes henover chokoladen, hvorefter den røres sammen til det ser helt ensartet ud i konsistensen, der må ikke være små nister eller andet, men være en helt glat ensartet masse. Dækkes til med husholdnings film og i køleskabet indtil dagen efter.

Bag de to lagkagebunde i pladestørrelse efter anvisningen i basisopskrifter, og lad den køle helt af.Den mørke chokoldetrøffel piskes op til den er fast. Det går ret stærkt med at den bliver fra blød til fast, og derfra at være "fast" til at blive "grynet" er et split sekundet, så vær meget opmærksom imens du pisker.

Når trøflen er pisket, smørers den ud på lagkagebunden i et jævnt fordelt lag. Den anden lagkagebund lægges ovenpå og trykkes let sammen med chokoladetrøflen og den anden bund. Kom den meget gerne i køleskabet i ½ times tid, eller gerne i fryseren hvis du har plads.


Med en rund udstikker, ca 6 cm i diameter, trykker du så mange bunde ud du kan, der skal nok blive mange!Hvis der skal en lidt mere voksen udgave af appelsin-smilet, kan der med fordel dryppes et par dråber mørk rom (som i nok har gættet, elsker jeg alkohol i kager) ovenpå bundene. Grand Mariner, mørk rom eller måske en kakao-likør af en slags.


Den hvide chokoladetrøffel piskes op sammen med appelsinpast til-det-smager. Prøv dig selv lidt frem med hvor meget appelsin du syntes der skal i. Det gør jeg.
Hvis du bruger appelsin-marmelade, så varm den op til den bliver flydende, sigt den så fri for klumper, og tilsæt udbløde husblas og smelt det sammen. Lad det køle af inden det blandes med den hvide chokolade-trøffel.


Med en stor stjernetyl, sprøjter du appelsin-trøflen ud på lagkagebunden.


Inden de skal dybbes i chokolade, skal de have stået i fryseren i en times tid, så overfladen er frossen. De dybbes i mørk chokolade og pyntes med en smule sprøjteglasur og en orange marcipan blomst.
5 kommentarer:

 1. TUSIND tak for du deler - de ser sindsygt gode ud. Men det der appelsinpasta - hvor kan man købe det? Mums ....man kan vel også lave en halv portion!

  SvarSlet
 2. Mums det ser bare drøn lækkert ud - må jeg prøve en dag :)

  SvarSlet
 3. Nøj de ser gode ud :-) Mums

  SvarSlet
 4. Hvor mange fik du ud af opskriften?

  SvarSlet