mandag den 19. marts 2012

St. Patrick's Day - kage

For første gang i jeg ved ikke hvor længe, har jeg kaste mig ud i at bage igen...
I forgårs - lørdag - var det St. Patrick's Day, som er en Irsk national dag, og som du kan læse meget mere om på wikipedia, jeg nøjes bare med at lave en kage...

Og her dræber jeg alle regler om naturlig kage, da denne kage mest af alt indeholder mængder af farvestof, som gør at kagen er nydelig (eller giftig) grøn at se på!Det skal lige siges at jeg kastede mig ud i denne kage efter klokken "mange" og alle butikker havde lukket, og fandt ud af min elskede vægt var kaput. Den har fulgt mig i de seneste 12 år, og kunne veje helt ned til 1 gram, den skal have en værdig begravelse i baghaven.

R.I.P. køkkenvægten Milla.

St. Patrick's Day - Den grønne gift kage


7,5 dl hvedemel
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljesukker
4 æg
250 g smør
3,5 dl sukker
4 dl tykmælk
3 tsk pistacie essens
Grøn farve.

9 past æggehvider
5,5 dl flormelis
400 g smør
1-2 spsk lemon curd - eller 4 tsk vaniljesukkerFørst og fremmest er det vigtigt at alle ingredienserne har stue temperatur, inden de bliver brugt. Alternativet er at æg kan blive lagt i lunkent vand i 15 inden de bliver brugt. Hvedemel, bagepulver og salt samles i en skål, og tykmælken måles af for sig.Blødt smør og sukker røres luftigt og hvidt, hvorefter 1 æg kommes i af gangen, stille og roligt og kør godt imellem hver æg, så undgår du det skiller.Skiftevis startes med hvedemel blandingen og derefter tykmælken med pistacie essen kommes i, á 2-3 omgange uden det røres for meget.
Fordel dejen ud i 6 små bøtter, og farv dem i de grønne nuancer du ønsker.I en lille springform på 22cm, dækkes bunden med papir og siderne smørers i kanterne, hvorefter jeg starter med at bage den lyseste bund først. Bages i ca 15 minutter ved 180 grader.


Det tager sin tid med hver enkelt bund, men det sjovt!


Smør-cremen eller glasuren laves ved at have lune æggehvider, altså bøtterne kan være kommet i lunken vand i 15 min før brug, eller have stået ude i 1 time før brug.Smørret må gerne være meget blødt, eller smeltet og stået at svale inden det bliver brugt, skal IKKE være varmt.Æggehviderne piskes stive sammen med florsukker, hvorefter smør tilsættes en smule af gangen, hvis det bliver alt for flydende, vent stille og roligt, det skal nok samle sig.

Hvis det forbliver for flydende, stil skålen i køleskabet 10 min og pisk igen.

Hvis det klumper, er smørret for koldt, og det samler sig ikke, kan varme sekunder i mikroovnen, IKKE kogende, bare smelt smørret, og pisk igen...Når bunden er fuldstændig kolde, samles de med smør-cremen, her det fra mørk til lys, og smøres op med den resterende smørcreme.1 kommentar:

  1. Det gør mig ondt at høre om Milla...
    Men herlig kage du har lavet. En farve-skala-kage står på min to-do-liste :-)
    Tak for din forklaring.

    SvarSlet