fredag den 2. marts 2012

Mandarin-mandel kage

I bedste STOP SPILD AF MAD-stil (igen), er jeg ude i en kage med rester fra skabe og skufferne.


Mandariner eller appelsiner som ser lidt kedelige ud og ingen gider spise, kan få nyt liv i en kage!Mandler kan være left-over fra julen eller anden hvor man bare ikke lige ved hvor man skal bruge dem. I mit tilfælde er det fordi jeg engang fik 20 kg ristede mandel splitter, som jeg så har frosset ned i 1 kg. poser, for at undgå at de bliver harske når de bare ligger. Indimellem tager jeg så en pose op og bruger dem i kager.Mandarin-mandel kage


2 clemtiner, mandariner eller appelsiner, citroner vil også virke.
250 g mandler
200 g sukker
6 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk salt


Glasur
Flormelis
Æggehvide
VandMandariner dækkes helt med vand og koges i 1-2 time under låg ved svag varme til de er møre. Skæres over på midten og kerne fjernes.Mandlerne males til fint mel-mel i blenderen, og stilles i en skål til senere.De kogte mandarinerne blendes nu til mos, med skræl og det hele.


Mandlerne blandes i sammen med så det bliver en tyk pasta, evt et par skefulde af kogevandte kan tilsættes, hvis det for svært at røre sammen.Æg og sukker piskes lyst og luftigt......hvorefter mandel-mandarin pastaen og bagepulver blandes med i.Det hele skal i en smurt springform på 24 cm, eller ligesom jeg har, en anden kreativ form. Bages i en forvarmet ovn 200 grader i ca 30 minutter.Glasuren er lige rørt af flormelis og 50/50 vand og æggehvide, hvorefter det hældt henover og lige drysset med hvide chokolade-stjerner, som lå i skuffen. Jeg mener de er fra Fakta.1 kommentar:

 1. Wow! Tænk at man kan lave sådan een herlighed ud af rester.

  Superflot!

  Og tusinde tak for henvisningen :)

  KH
  Selina

  SvarSlet