tirsdag den 7. maj 2013

{ Blåbær dessert kage} Blåbær- og kærnemælk fromage med crunch

Tak for alle stemmerne! Min vote-boks gik dog helt amok, og opdaterede hver time, så jeg ikke kunne se det endelige resultat. - verdammt!

Jeg skrev lidt sammen med værtinden og hun syntes at det skulle være kærnemælk fromagen, OG SÅDAN BLEV DET. Grape-frugten er dog slet, slet ikke afskrevet, der ligger 4 grapefrugter ude i køkkenet, som hun venter på at blive til lækker, lækker kage. Brownie med is og appelsin-kaviar må jeg se om jeg kan få klemt ind sidst på måneden.

Kagen her mindede ret så meget om cheese-cake, og det var den brede skare af kollegaer også enige om. Det må være en cheese-cake light? Uden der er noget som helst "light" over den med creme frise og fløde mængde der er i.Blåbær- og kærmemælk fromage med kiksebund

24cm kagering

Kiksebund
125 g smør
300 g kammerjunker

Kærnemælk fromage
75 g sukker
3/4 dl vand
4 æggeblommer
1 æggehvide
6 blade husblas
2 dl kærnemælk
2,5 dl cremefraiche (mindst 18, gerne 38 pct.)
1,5 dl fløde, pisket til flødeskum

Blåbær pure til blåbær fromage + gele
250 g blåbær - evt frost
75 g sukker
½ vaniljestang
3 husblas
+1 blad til gele

150 - 200 g frisk blåbærKiksebunden laves først, fordi den skal på køl. Let smeltet eller bare blødt smør, blendes sammen med kammerjunkerne til det sandet.Fordel kiksemassen i bunden af formen. Tryk den godt sammen med hænderne, jævnt ud over det hele. Stil formen i køleskabet.
Blåbærene fra frost og sukkeret, samt vaniljestang kommes i en kasserolle og koges sammen. Når det er varmt, fiskes vaniljestangen op og det hele blendes.
Det sigtes i to skåle. 1 med 50g som skal være til gele på toppen, og den anden med 200g som er til fromage, det overskydende som er sigte fra, smides ud.Kog sukker og vand til en let sirup så den lige begynder at tage farve, og lad det bruse lidt af. Æggeblommer og hvide piskes sammen imens den varme sukkerlage piskes langsomt i æggene. Det skal gå langsom så æggene ikke bliver "spejlæg".

Læg husblas i lidt koldt vand til ’vingummikonsistens’.1 dl af kærnemælken tages fra, den resterende kærnemælk og creme fraise blandes sammen i en skål. Æggesnapsen blandes sammen med kærnemælken og piskede piskefløden vendes forsigtigt deri.Blåbærpure med 200g, varmes let op og 3 blad husblas smeltes deri. Dertil kommers 100 g af kærnemælk-fromagen sammen med og det vendes sammen.Kiksebunden som har stået på køl tages ud og friske blåbær drysses hen over og blåbærfromagen ligeså - jeg fandt IGEN friske bær, så forsøgte mig med frosne. Lad den stå i køleskabet til den er fast.Den 1dl kærnemælk der blev taget fra, varmes let op sammen med korn fra ½ vaniljestang. 6 blad husblas smeltes deri, og det blandes sammen med den resterende kærnemælk. Den hældes ovenpå den fatse blåbærfromagen og stiles på køl.Går kærnemælkfromagen har sat sig, laves top geléen. Skålen med blåbær bure der tilbage, varmes let i mikrovnen, og dertil tilsættes 1 blad husblas som har ligget i blød i koldt vand.Rør det ud til det er smeltet, og tilsæt derefter 50 g vand og rør det sammen. Hældes forsigtigt ud over fromagen og stil den på køl igen.
Efter denne sommer-dessert, kommer jeg til blog challengen

(Nr.3) "Hvad lavede du i dag"


Jeg vælger så at fortælle om i går, som var dagen hvor jeg i kast lige fra morgenstunden, og det var så den overstående kage der tog det meste af tiden.

Jeg har virkelig dårlig soverytme for tiden. Jeg sover IKKE særlig roligt, og vågner stadig med meget uro i kroppen. En løsning er at tælle får. Det virker aldrig for mig. Imens de uldne får hopper over plankeværket, skiftes kroppen ud med kage. Stille og roligt, forsvineder hoved, ben og hale, og det eneste jeg ser jeg bare forskellige kager hoppe over et hegn, hvor jeg så tænker hvilke slags kager, og til sidst sidder jeg bare og skriver opskrifter natten lang. Måske en flaske whisky ville virke, men så skal der vist også en ny lever til inden længe.

Natten til mandag var ingen undtagelse overhoved med manglende søvn, klokken var omkring 4 før sofaen trængte sig på. Lad og doven som jeg er når jeg opholder mig hos min mor, vågnede jeg da solstrålerne begyndte at ramme mit ansigt. Vendte mig om og sov videre.Da jeg så endelig stod op og fik øjne, skulede ondt til katten som bare troede min hamster skulle være hendes næste måltid. Kradsede jeg ned på et stykke papir hvad jeg manglede til kagen. Handlede i den lokale Brugs med hår der lignede noget en fedte-mad havde været i nærkam med.

Svinede HELE køkkenet til imens jeg krearede kagen og knipede billeder i mellemtiden. Da det kun var den sidste gele på toppen der manglede, tog jeg bad. Bare for at gøre kollegaerne den tjeneste.

Alt i alt kom jeg en time for sent, men det slet ikke unormalt for mig - casual late. Alle sad udenfor og grinede i aften solen, imens jeg kom spankulerende i sommerkjole og vinter boots, og balancerede med kage i hånden, kravlede over plankeværeket og blev blændet af solen.

Lidt for sort grill-mad og enkelte øller blev skyllet ned, efterfulgt af kage. Det hele sluttede af med jeg sagde farvel til dem alle sammen og sad sammen med værtsparret og så film, inden jeg smuttede over til min egen lejlighed, for at indhente alle de timer jeg ikke havde fået dagen før.

2 kommentarer:

  1. Hvor lang tid tog det dig cirka at lave hele kagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh jeg husker ikke præcist, men jeg laver sådan løbende henover en dag, imens jeg laver alt mulig andet ind imellem :)

      Slet