lørdag den 30. juli 2011

Eton Mess - en sommer dessert

Denne dessert er lynhurtigt klar og smager som en million. Man går aldrig fejl med sammensætningen af jordbær og fløde.


Nigella Lawsons "Eton Mess"
Hele sommeren igennem har der været flere "Eton Mess" på mange blogs og tv. Blandt andet har Nigella har sin egen opskrift . 

Egentlig er der ikke så meget forskel på opskrifter, da det faktisk kun er 3 ingredienser og det hele laves lidt på slump. Det som kan være lidt forskelligt er hvor vidt man marinere jordbærrene eller ej, og marengs opskrift.

Jeg snyder, og gør det så nemt som muligt for mig selv, jeg har købt nogle marengs-kys hos Reinh Van Hauen, jordbærene er sukkermarinerede med "Cane Syrup" som er en lækker tyk rørsukker sirup med en let karamelsmag.Eton Mess

250 g jordbær
2 spsk Cane syrup
2,5 dl piskefløde
Marengs

Snit jordbærene i små stykker, og hæld sirupen over bærrene og lad dem trække en times tid i køleskabet.


Pisk flødes til let blød skum og knus marengsen heri. Der skal både være stor stykker som struktur og små stykker til smag.

Tag ca halvdelen af jordbærrene og vend dem sammen med marengs og fløden, og del dem op i 2 serveringsglas, og top med de resterende jordbær.Eton Mess er en traditionel engelsk dessert, bestående af en blanding af jordbær, marengs og flødeskum, som siges traditionelt blev serveret på Eton College ved det årlige cricket spil mod studerende på Winchester College. 


Thats messy! Men det smager godt!
Desserten har været kendt under dette navn, siden det 19. århundrede. Efter hvad Eton College fortæller, blev Eton Mess blev serveret i 1930'erne, i skolens "snack bod", og blev oprindeligt lavet med enten jordbær eller bananer blandet med is eller creme. Marengs er blevet først tilføjet senere. En Eton Mess kan laves med mange andre typer af sommerens frugter, men jordbær betragtes som mere traditionelle. En lignende dessert er Lancing Mess, serveres hele året på Lancing College i West Sussex, England, samt Pavlove som er den elegante version, med det mindre messy.


Her i sæsonen er det oplagt at bruge friske, råmarinerede bær - udenfor sæson kan du koge frosne bær op med marinaden og nyde smagen af sommer hele året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar