mandag den 7. marts 2016

{ Snickers kage } - sød karamel, salte peanuts og chokolade

Jeg eeeeelsker jo min Kenwood-maskine. Oh yes i do! Og han har stået i kælderen et stykke tid, alt for længe er han forsømt. Stakkels Ken, så grå og støvet han var... Nu er han pudset og vasket. Well grå er han stadig, da det er den naturlige farve, men ikke mere støv. Den smager bare af mere. Den blød søde karamel, salte knasende nødder og let bitterhed fra chokolden.

... Jeg skal lige hilse og sige at denne kage er fantastisk til tømmermænd. Min egen erfaring siger det.


Snickers kage

22 cm springform - bagetid: 15 min - 180 grader

Kagedej:
70 g smør
30 g solsikkeolie
110 g sukker
90 g æg (2 små)
150 g hvedemel
0,5 tsk bagepulver
200 g salte peanuts

Karamel:
200 g sukker
1 dl lys sirup
1,5 dl piskefløde

Top:
200 g mørk chokolade
Smør, olie og sukkere køres luftigt med spartlen, på hr. Ken. Eller piskes om man vil, med en håndmikser. Da der ikke er nogen spartel til håndmikser (af hvad jeg ved af). Ellers et piskeris med gevaldige stor tålmodighed og armkræfter kan også gøre det.


Æg slåes ud, og et efter et røres det ud i dejen. Æg skal helst være stue temperatur, da dejen ellers kan risikere at skille.


Til slut tilsættes mel og bagepulver, som kun lige skal røres ind i dejen. 


I en springform - gerne med bagepapir i kanten - hældes dejen ud og fordeles jævnt. Drysses med salte peanuts. Jeg havde en pose på 250 g, men brugte ikke den alle sammen. Jeg dækkede bare toppen godt.


Bages ved 180 grader i ca 15 minutter. 
I det den er færdig, skal du prikke huller deri. Så karamellen kan løbe ned i kagen. Jeg brugte enden af en kniv.Til karamellen kom jeg sirup, sukker i en kasserolle. Satte det på middel varme til sukkeret var opløst og det var en boblende karamel. Uden at røre rundt imens, lod jeg det stå et par minutter og boble.Derefter tog jeg den af varmen og tilsatte fløden og rørte det sammen. Det bruser en del op, så pas på.


Når det hele er bruset meget af, hældes det på kagen. Det ser ud som rigtig meget. Men passer til kagen, det vil trække ned bunden.


Knæk chokoladen ud i mindre stykker, og lad det smelte på eftervarmen i ovnen...


... så det nemt at smører ud.


Lad kagen køle fuldstændig af inden den spises. Ellers vil karamellen løbe ud.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar