søndag den 13. marts 2016

{ Fudgy S'more } kiks, chokolade og fluff

S'more... Til alle dem som ikke ved hvad det er (og som jeg som jeg var en af, indtil for ganske nylig) er det en kiks-chokolade-marshmellow blanding, som er vældig populær i USA.
S'more er en sammentrækning af ordet "give-me-some-more". Hvis man ellers skal tro på hvad den store wikipedia siger.
Det meget intenst og det skal serveres i små bider, da det ellers er sikkert at du får diabetes chok inden længe.Smore Fudge stykker

30x20 cm - 24 stykker

Bund
175 g kiks
75 g smør
30 g sukker
5 g salt

Midterlag
500 g sødmælk
200 g sukker
25 g kakao
250 g chokolade

Fluff
160 g sukker
100 g lys sirup
25 g vand
2 æggehvider (80g)


Klart at kikesbunde laves først. Smadre kiksene og bland dem samme  med sukkeret og smeltet smør.


Kiksenekøres godt sammen, og presses sammen i et ildfast fad, som er beklædt med bagepapir.


Bages i ca. 10 minutter ved 200grader. Færdig.


Midter chokolade lag: Sukker og mælk blandes i en gryde og lad det stå og småsimre ved middel-høj varme. Lad det småboble i 30-40 minutter, til det begynder at blive gulligt i farven. Det bør være indkogt så der er ca 400 g tilbage.Tag af varmen og tilsæt kakaoen. Rør det ud i mælken og kog det op igen. Tag det derefter af varmen.


Tilsæt hakket chokolade. Lad det stå og smelte og rør det derefter sammen.Hældes over kiksebunden. Lad det stå indtil det helt koldt. Tager et par timer. 


Fluff:
Sukker, sirup, salt og vand koges i en kasserolle ved medium-høj temperatur. Lad det koge op til det begynder at boble og sukkeret er opløst.Pisk æggehviderne til bløde toppe. 
Når sukkerlagen er kogt, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, imens der piskes kraftigt.
Pisk indtil det hele er en smuk skinnende marengs.Fordel fluff henover chokoladelaget, og sæt det i ovnen på grill indtil det tager farve. Eller brug en lille gasbrænder som jeg har.Brug varm vand fra hanen, til at opvarme knivens blad når du skære kagen, så får du nogle flotte stykker. Det en smagsfuld lille kage, så server den i små bider. Jeg skar dem ca 4x4 cm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar