lørdag den 9. maj 2015

{ Elvis 'The King' Dessert } Peanut Butter mousse med grillet banan og bacon

Bacon i dessert, det ikke så brugt endnu, men jeg må altså sige det godt!
Tanken med at bringe den amerikanske "peanutbutter and nana sandwich" - Elvis' favorit late night snack - og så gøre den til kage eller dessert.
Klamt? Naaa... Grænser er til for at blive rykket.
Kom nu med og prøv! Jeg garantere du bliver overrasket. Man skal selvfølgelig elske peanut-butter, da det er i det dominerende hjørne.

Jeg ved ikke om i andre følger Klidmoster? Af en eller anden grund så tænkte jeg på hende da jeg lavede denne dessert. Jeg ved ikke om det fordi hun på vej til NY, hendes Ahornsirup-bacon is, hendes begejstring for Memphis Road eller hendes trang til Peanut-butter og bacon - men i hvert fald er det hende tankerne faldt på...
Peanut butter mousse, grillet banan og sukker ristet bacon

- med popcorn, salt peanuts og ahornsirup

4-6 personer

370 g  piskefløde
110 g sukker
130 g peanutbutter
2 blad husblas
50 g mælke chokolade
100 g bacon - små stykker
15 g smør
50 g sukker
2 bananer skåret i skiver - 1 cm tyk
1 spsk sukker
saft fra 1 lime

Pynt:
popcorn
salt peanuts
ahornsirup

150 g piskefløden, sukker og peanut butter kommes i en kasserolle og varmes til sukkeret er smeltet og peanut-butteren er rørt ud.


Tag det af varmen og tilsæt udbløde husblas og rør det ud. Stil til side for at afkøle ved rum temperatur.


Pisk 200 g piskefløde til blødt skum, så det kun lige danner bløde toppe. Bland i den afkølede peanutbutter-creme og sætden i køleskabet for at sætte sig.


Til chokolade ganachen bruger du et par spsk piskefløde - ca 20g piskefløde, og sætter det i mikrovenen, det skal lige være varmt nok til at chokoladen kan smelte deri når du tager den ud. Lad det smelte langsom og rør rundt. Sæt det til side for at afkøle.


Bacon-crumble skal en pande ved rimelig medium-højt temperatur. Tilsæt bacon og steg i ca 2 minutter. Tilsæt smør og lad det smelte.Tilsæt sukker og lad det smelte ved til det bliver gyldent brunt. Tag af varmen og hæld det ud på et bagepapir. Del eventuelt de små stykker ad med en gaffel eller ligende, men pas på det er varmt! Stil til side.Banan, sukker og lime rør det så banerne er dækket med sukker og lime. 


På en pande med medium-høj varme, hældes banerne med sukker og limesaften ud på, og de steges bananerne til de er gyldne. De vendes selvfølge undervejs. Pas på de kan ære lidt skrøbelige.Servering: Placer en skefuld mousse på hver tallerken, og tilføj bananer og chokolade ganachen. Drys med bacon-crumblen, popocorn, hakket peanuts og dryp med ahornssirup henover.


2 kommentarer:

  1. Wow, sikke en pragtfuld dessert - den skal jeg helt sikkert kaste mig ud i inden længe. Tusind tak for linklove <3

    SvarSlet
  2. Lyder ualmindelig ulækkert.. og vulgært.. Vil smage det nu ;D

    - Anne

    SvarSlet