søndag den 24. maj 2015

Barnenumse i violet

De som kender mig helt privat, ved at jeg har rykket teltpælene op fra ønske-øen, væk fra mit dejlige, vidunderlige skønne hjem i Korsør, og min tidligere og mindst lige så fantastiske læreplads i Meyers Bageri i København ( hvilket jeg vil anbefale til alle bager interesseret, som virkelig kan lide at arbejde med brød ) til det - måske alligvel knapt så mørke, måske mere dunkel - fastland, nærmere bestemt Horsens. Jeg flytter sammen med ham den søde Hr.Kæreste.

Det alt sammen gået VILDT hurtigt, og lige med dim-ba-da-dum skulle jeg afsted, men havde jo planer i ALLE mine fri- weekender plus dage i maj. Både med konfirmationskager, fødselsdage og så denne her til slut, nemlig barnedåb!

Det altså den helt klassiske barne-numse som de fleste forelsker dig i, og det gjorde Lonnie og Morten også til deres lille Viktoria. Og så med en kage ved siden af, med alle de små detaljer. Det altså en god ide hvis jeg selv skal sige det. At have en kage separat med detaljer som navn, fødsel, vægt, tidspunkt osv.Fyldet er klassisk i den første, med hindbær-mousse og chokolade-trøffel på vaniljebunde. Det også fyldet i numsen. Ben og fødder er lavet af trøffel-fyld.

Trøffel-fyld er bare et finere ord for romkugle.
Det alle kanter og resterne jeg har skåret fra i lagkagebundene i gennem tiden, og så smidt i fryseren, som jeg har hældt resterne af hindbær- og appelsin-pure i og lige en anelse smørcreme der var til overs fra opsmørning af kagerne, samme med en masse chokolade-baileys, til det smagte godt, og havde en god konsistens til at forme. De blev formet til ben og fødder og lagt i køleskabet, inden de blev overtrukket med marcipan.Den anden kage er fyldt med kokos-fløde-creme og appelsin/abrikos-fromage på kakaobunde. Pyntet med små blomster af fondant og marcipanpynt. Malet med pulverfarve opblandet med en smule alkohol.

I ret lang tid har jeg været uden fondant, og derfor brugt Odense Esktra Hvid Marcipan. Det har meget konsistens som fondant og meget nemt at overtrække med, men det lidt svært at ælte op i store mængder, men det bare en vane-sag. Det bliver heller ikke lige så fast som den Molly fondant jeg tidligere har brugt fra Q's. Odense Ekstra Hvid Marcipan er et ganske godt marcipan overtræk, hvis det skal farves i en masse farver. Marcipan er bare dyre.
Molly Fondant 1kg =  65kr
- det jo bare hvad man vælger.

Hvis man laver "hjemmelavet" marcipan, som jeg førhen har lavet, skal man lige tage højde for at marcipan ikke er naturligt hvid, og derfor kan farvning godt blive påvirket af mandlernes naturlige farve som er gullig. Blå bliver derfor lidt grønlig, og rød lidt orangerød.

2 kommentarer:

  1. Du er helt fantastisk til kager! Og hvor ville jeg ønske at det var mig der var rykket modsat, over til Ønske-Øen og mit elskede og HØJT savnede København!

    SvarSlet