mandag den 20. oktober 2014

GLAD af dage. Mæt af KAGE!

Og hvad skal man så skrive om sådan en dag? Premiere dagen på "Glad af dage. Mæt af kage". Hvor det hele forløb med et dejligt virvar, med fantastiske dejlige mennesker, der rå åd alt den kage de kunne klemme ned.

Jeg kan fortælle at jeg brugte to dage, hvor jeg rendte rund med chokolade op armene, og sukker - ja sukker er ligesom sand - i håret og i tøjet. Why? Jeg badet jo ikke ligefrem i det, og kastede set heller ikke rundt luften og bader i det. Men overalt var det. Jeg skiftevis bagte, syltede, prøvesmagte og rendte rund ind imellem med støvsuger og gulvspand. For at få hytten til bare at se nogenlunde gæste-klar ud.

Det var i sidste øjeblik jeg fik smidt farvelade i ansigtet og trukket kjolen over hovedet da de første gæster kom. Jeg prøvede at være lady-like og serverede det hele på arve-stellet fra Mormor. Dem som følger mig med på Insta, har set billedet af min skønne samling.

Kagerne blev serveret i den præsentable rækkefølge herunder. 


- Det Grønne -
Lille eclair fyldt med pistacie-creme og marcipan på toppen- Ny-Dansk –

Rugbrødsbund, skyrfromage med indlæg af kvædegelé.


- Black Swan –
Kakao-vandbakkelse med sprød top af mørdej. Fyld af chokoladecreme
og appelsin-ingefær mousse.- Kaki –

Mørdejs bund med en Kaffir Lime Panna Cotta,
toppet med kaki-frugt, hindbær og brombær.


- Nuts –

Salt marengs-nøddebund, chokolade-knas, mælkechokolade creme,
kakao bund, peanut-butter mousse og chokolade-galze på toppen


- Tropisk indsalg –

Hvid chokolade brownie med lakrids, kokos mousse og passionsfrugt gelé


- Kaffe-karamel–

Marengs bunde pecan og mandler, mellem brændte mandler.
Indlæg af karamel-mousse og omkredset af kaffe-mousse. Overhældt med kakao-glaze.

1 kommentar:

  1. Hvor er dine kager smukke! Jeg sidder og ærgrer mig over, at jeg ikke smagte dem. Kommer der en tutorial på dine fine svaner? De ser meget mere elegante ud end mange andre vandbakkelsessvaner!

    SvarSlet