onsdag den 15. oktober 2014

Pistacie - pasta

Jeg var liiiidt for hurtig i vendingen her den anden dag. Jeg var ude for at handlede ind til nogle pistacie eclair, jeg har tænkt mig at lave til søndag. Jeg købte mig en pistacie-masse uden egentlig at læse ingredienserne ordentlig. Da jeg så læste efter, var 'pistacien' den rene aroma... Resten var abrikoskerner, sukker, farve og tilsætningsstoffer! Fuuuuck... JEG vil ikke lave pistacie eclairs for et krævende kage publikum kun på 'aroma'.

På tide at lave sin egen pistacie pasta.


Jeg købte forskelligt ind af pistacienødder.


Til venstre: Specialkøbmandens meget grønne pistacienødder.
Midten er fra Slagelse bazar FØR de er blevet afhindet.
Den yderste til højre er da de er blevet afhindede. 

De meget grønne er fra Specialkøbmanden i Rødovre. De to andre er fra Bazar Slagelse. Det henholdsvis rå og afskallede. Den sidste rå, afskallede og afhindet. Alle uden salt.

Jeg besluttede at bruge dem fra bazaren til min pasta, og bruge de andre til at pynte af med en anden gang.

Jeg brugte en helt pakke. På pakken står der 150g, men afvejningen sagde 117g. Jeg åd de 7g og kaldte det en 110g

Pistacie pasta


110g afskallede pistacie kerner
30 g flormelis
1 tsk neutral olie 


Jeg kom pistacie-kernen i en skål og hældte kogende vand henover, præcis som man gør når man smutter mandler.

Jeg lod den stå i 2-3 minutter, hvorefter jeg hældte dem i en sigte og drænede for vand.


Kom dem i et viskestykke og gnubbede dem så skallerne satte sig i viskestykket. Pistacienødderne kom jeg derefter på en bageplade og en tur i ovnen på 180*C i ca 5 minutter. Tog dem ud og lod dem afkøle HELT.


Pistacie -nødderne kom jeg i en mini-hakker og hakkede dem fint ved lav hastighed i et par minutter. Tilsæt florsukker og hak det igen ved høj hastighed et par minutter mere. Tilsæt derefter tsk smags-neutralt olie, så som solsikke olie.


Herefter skulle pastaen så gerne se sådan ud. Nice med nice på! Jeg smagte det og var lige ved at æde hele glasset. Hvis det ikke var fordi der var en plan med det, så havde jeg brugt det som smøre-pålæg.Jeg har skoldet et lille glas og hældt det i, og opbevare det i køleskabet.

1 kommentar:

  1. Nøøøj, det kan man jo spise ethelt glas af med en ske!

    - Anne

    SvarSlet