lørdag den 25. oktober 2014

Rugbrøds lagkage med kvæde og skyr

Jeg skulle gerne skrive et eller andet fancy sjovt, men... Don't want to. Så jeg holder bare min kæft og smider en opskrift op fra kagebordet i søndags.
Ny Dansk


21 cm ring

Lagkagebund:
70 g rugbrød uden kerner
40 g sukker
15 g hvedemel
1 æg
1 spsk kakao

Mousse:
600 g skyr
1 vanilje stang
240 g piskefløde
80 g sukker
7 husblas

Kvæde gele:
200 g kvæde
100 g vand
50 g hvidvin
40 g sukker
2,5 blad husblas

Pynt: Syltet kvæde tern, sukker-ristet rugbrød og chokoladegrene.


Lagkagebund: Rugbrød hakkes meget fint i en blender, så det bliver fine krummer. Rugbrødskrummer, mel og kakaopulver blandes så godt sammen.


I en anden skål piskes æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps, og rugbrødskrummerne blandes sammen med ægge-snapsen.
Smøres ud på en bageplade i en 19 cirkel. Bages ved 220*C i ca. 7 minutter, til den dufter og ser gennebagt ud.
Lad den afkøle helt.Kvæde gele: Kvæden skrælles og skæres i små i stykker og koges sammen med vand og sukker til de er møre. Blendes det hele med en stavblender og mas det igennem en sigte, så det er en fin puré. Vej 200 g kvæde-pure af, og tilsæt 50 g hvidvin.
Husblas som har ligget i koldt vand, smeltes sammen med et par spsk af kvædepurén. Tag et par spsk kvæde pure fra og varm det i mikrovnen og opløs husblas deri. Når det helt smeltet, bland det hurtigt sammen med resten af pureen. 


I en kagering på 19 cm i diameter, hældes kvæde-purén deri og stil den i fryseren.

Skyr-mousse: Når lagkagebunden er lavet og kvæde-gelén gennefrossen, så laves skyr-moussen.
Sæt husblas i blød. Piskefløden piskes til fast skum, sammen med korn fra vaniljestangen og sukkeret. 


Vend det sammen med skyr. Tag et par spsk fra af skyren og varm det sammen med udbløde husblas. Bland det sammen med den resterende mousse.

I en 21 cm kagering lægges lagkagebunden, og ca halvdelen af skyr moussen hældes deri. Den frosne kvæde gele, tages ud af ringen og placeres i midten af ringen. Den resterende skyr-mousse hældes henover, og det hele stilles på køl i køleskabet til moussen har sat sig.


Pynten er kvædetern let pocheret i sukkersirup, sammen med en vaniljestang. Derefter har det ligget i hvidvin i et døgns tid inden de lagt på kagen.
Rugbrød-croutons: Sukker smeltet på panden, og rugbrød i terne smidt derpå. Tilsat en smule smør til sidst.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar