lørdag den 2. august 2014

Vanilje is

Jeg har gjort det igen, lavet is på dåsemælk. Og det bestemt IKKE nyt her i blog-land. Opskriften er tyv stjålet fra Klidmoster

Det sådan lidt af nød jeg lavede is, jeg havde nemlig en mælk der var ved at løbe på dato, og resten var i køkkenets skabe og skuffer. Jeg HADER madspild! Og ender derfor at have en masse rester i min fryser... Er jeg den eneste som har det sådan?Anyways.. Der blev til en gang vaniljeis, og UDEN en ismaskine, så det blev "under omrøring"-metoden, som Klidmoster foreskriver. Jeg havde dog en lille justering, fordi jeg doven anlagt, hvor jeg laver min is anderledes...


Vanilje is

1,2 liter is

4 dl mælk
1 dåse kondenseret mælk
1,5 vaniljestang
2,5 dl piskefløde

Vanilje stængerne skrabes fri fra korn. Korn og stænger kommes op i mælken. Mælken blev varmet op til lige under kogepunktet. Ingen kogning, så kommer det til at smage lidt som kogt risengrød. Lad det gerne stå og trække i 20 min tiders svag varme.


Derefter blandes det sammen med den kondenseret mælk. Lad det gerne stå i køleskabet et par timer. Fisk vanilje-stængerne op og indfrys nu isen. På grund af det høje sukker indhold, vil den ikke blive stenhård. Men den skal være fast. Den stod natten over i fryseren.
Næste dag. Tag isen ud af fryseren og lad den stå imens du pisker fløden til skum. Det skal være en let skum. 
I en anden skål brækkes isen i stykker og pisk derefter isen så den er ligesom soft-ice. Bland den sammen med piskefløden.

På den måde undgår du at skulle mange gange fryseren på en dag. Netop her er jeg ret så doven. 
Stil det hele tilbage i fryseren og rør jævnligt hver halve time, til den er fast. 
Jeg gjorde det hver halve time i 2,5 time, så gad jeg ikke mere, og lod den indfryse helt.

Isen tages ud 15 før den skal serveres.... Eller snyd! Og smid den i mikrovnen på 'optøning' i 10-30 sekunder, alt efter hvor kraftig din mikrovn er.


Jeg kuglede isen op og hældte rabarber-sirup henover...
... Og spiste det til morgenmad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar