lørdag den 23. august 2014

{ Frost } - Elsa kage

Jeg har prøvet en ret lækker modellerings pasta! Og jeg er ellers en af de kræsen. Altså... Lad os slå fast med det samme: Fondant bliver ALDRIG marcipan. Ligesom et æble bliver aldrig en ananas. 

Herhjemme laver jeg helst med fondant, fordi jeg har fundet en variant jeg godt kan lide. Det gælder om at være kræsen! Sådan er det med alt ting. Find det du kan lide og være glad. Jeg kan sagtens spise den her fondant, uden at væmmes (som jeg kan med så mange andre mærker), men hvis man forventede en marcipan, så bliver man overrasket.

Denne fondant dufter sødt og smager af flødekaramel. Den er i starten ret hård, men en hurtig tur i mikroven og den er perfekt at arbejde med. Blød, smidig og hærder tilpas hurtigt op når den bliver kold. Stor bonus. Selv da den kom i mikroven lidt for længe, ventede jeg til den blev kølig og arbejde så videre. 

 Pasta og bogen kan købes på Q's kager

Denne vidunderlige modelleringspasta er Molly's. Molly som har gæstede DK med LOCA cake classes og underviste i hendes smukke figurer. Det vist snak om hun gerne skulle komme igen. 

Jeg ikke den store skulptør i at modellere små figurer til alle mine kager, men jeg kan lide at male og få tingene til at få 'liv' og give mit eget præ. Jeg endte derfor med at købe Molly's bog og fondant hos den eneste (af jeg ved af) som forhandler det, nemlig Ulla som har Q's kager.

Ulla er meget meget sød! Og HELT vild med sukker-blomster, derfor er hendes web-shop primært med udstikker, farver og alt det der skal til for at lave sukkerblomster. Hendes priser er bestemt det billigste jeg har set inde for kage-pynt.
Om den måde jeg har lavet kagen på, har et eller anden fancy navn - I don't know - men det i hvert fald sjovt. Jeg fandt meget inspiration i Molly & Jasmine bogen. 

Jeg startede med at printe et billede ud af Elsa, i den størrelse jeg gerne ville have på kagen, og klippede derefter de forskellige kropsdele ud. 


Ansigtet lavede jeg først. Jeg rullede fondanten ud i ca 0,5 cm størrelse, lagde billedet af ansigtet ovenpå, og skar derefter. Det meste er formede med tryk med mine fingre i fondanten, hvor øjne, næse og munden skulle være.


Igen rullede jeg fondant ud, meget tyndt og formede jeg det hvide indeni øjnene og det blå som hendes øjne er og klistrede det på med lys alkohol.


Med hvid pulverfarve og alkohol blandet sammen, malede jeg små nister i hendes øjne, for det ville give lidt liv og spil.


Igen, en pulverfarve med sort + alkohol med en lille pensel, malede jeg forpillerne og en kan rundt om øjet...


... tilføjede øjenvipper og øjenbryn.
Og med en meget tyndtrullet sort fondant, lagde jeg en eye-liner hele vejen rundt om hendes øjne.En lille prik indeni øjet er lagt, for noget mere dybde.


Elsa har lilla makeup på, så der tog jeg pulverfarve og gav hende en gang øjenskygge...... samt lidt rødt til kinderne, for at markerer kindben, ved næsen både ved næsebord og næseryggen.Der yderligere tilføjet lidt farve på munden, lidt ved næsen og hendes øjenvipper tegnet op igen.


Til aller sidst, inden lagde jeg lige en smule hvide streger indeni øjnet med pulverfarven. Det svært at se på det store billede, men det blotte øje kunne se forskellen på kagen.

4 kommentarer:

  1. Wow, den er SÅ flot. Du er virkelig dygtig :-)

    SvarSlet
  2. Meget, meget flot ♥ det er utroligt hvor effektive de forskellige små ændringer er og tager det fra at være fladt til tredimensionale - godt gået!

    SvarSlet
  3. Det var dog en fantastisk flot kage. Jeg mangler dit talent hver gang drengen skal have en supermand, eller super mario kage til sin fødselsdag :-)

    SvarSlet