søndag den 24. august 2014

Hvid chokolade og tranebær cookies

Jeg typen som går i Netto, for at hente mælk og ender med alt mulig mere i indkøbskurven. Fordi Netto altid har nogle mærkelige underlige ting på deres 'spot' hylder. Og så er de gode til at sætte vare ned, som så finder vejen til indkøbskurven, og derfra udarbejder jeg min aftensmad eller den næste kage jeg laver.

Når jeg finder noget sjovt, går hjernen straks i gang med at sammensætter en kage. Denne gang var det tørrede tranebær.


Hvid chokolade og tranebær cookies

ca 16 stk - 180*C i 6 min

250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g brun farin
125 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
140 g smør 
1 æg 
150 g hvid chokolade
150 g tørrede tranebærSmør, sukker, farin, salt og vanilje røres sammen i en skål til det blødt og luftigt. Mit kørte i min røremaskine et par minutter, imens jeg fandet og vejede de andre ingredienser af.Når sukker-smør er lyst og luftigt, røres det sammen med æg. Jeg lagde mit æg i lunt vand inden det blev klækket ud i smør-sukkeret. På den måde undgår du at det hele skiller.Jeg hakkede hvide chokolade meget groft og blandede det med tranebærrene.Tranebær og chokolade blev hældt op i sukker-smør og lige kørt med rundt, hvorefter de tørre ingredienser kom med i.


Det hele blev kun lige kørt sammen, så melet var rørt ud. 10-30 sekunder i lavt gear.Lægges på bagepapir og rulles sammen til en pølse og i køleskabet i et døgns tid.Tages direkte ud af køleskabet og skæres i ca 0,5-1 cm tykkelse, lægges på en bageplade med papir og bages ved 180 grader i ca 6 minutter. Lige så de er gyldne i kanten.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar