tirsdag den 5. november 2013

{ Appelsin lagkage } med appelsin kompot og vaniljecreme

Så har jeg været i konditoriet igen! Skabt nogle fløde-over-rumblende lagkager med vanilje og friske appelsiner. Billed mængden er dog væsentlig reduceret i forhold til hvad jeg plejer. Meeeeeennnn.... Det skyldes at jeg i den søvndrukkende efter-arbejds-morgen ikke tænkte så meget i fremgang måden og billeder, som egentlig bare det faktum jeg gerne ville have kagen færdig og hjem i min seng.Appelsin lagkage

18 cm diameter

Appelsin-kompot
1 frisk appelsin
50 g sukker

2 runde x lyse lagkagebunde fra basis opskrifter

Kage-creme
250 g piskefløde
250 g mælk
75 g sukker
1 stang vanilje
30 g majsstivelse
40 g æggeblomme
200 g piskefløde - til skum

Yderligere
2 appelsiner til toppen
Flødeskum til fløde-rosetter
Hakket hasselnødder til sidenEn enkelt appelsin kommes i en kasserolle og koges i ca en times tid, til den er godt mør. Den tages op og skæres i stykker og appelsin-kerne fjernes.Sukkeret tilsættes og det hele blendes til en kompot.

Kog vanilje-cremen ligesom en almindelig kogecreme, du kan finde vejledningen i basis opskrifter. Når cremen er kold, piskes den op og blandes med 200g flødeskum = flødecreme.

Det samme med lagkagebundene, de laves også som beskrevet i basis opskrifter.

SAMLING AF KAGEN. I en kagering på 18cm lægges en lagkagebund som er smurt op med et tyndt lag appelsin pure (ringe må gerne have kage-film på siden, det gør det meget lettere)

Her lægges et godt lag af flødecremen til man syntes "det passer". Her lægges så endnu en lagkagebunde med appelsin kompot på, og top den med flødecreme. Flødecremen kan smørers op så den vælver, altså danner en bule opad på midten ligesom en othello-lagkage.
Stilles på køl nogle timer. Evt i fryseren.

Når den har sat sig, skæres appelsinerne i stykker. Jeg skrællede først appelsinerne, skar ind i "ryggen" på dem, og pillede filetterne ud så jeg undgik skindet som sidder på. Hvorefter jeg lagde dem ovenpå lagkagen i mønster.Siderne er smurt op med en smule flødeskum og nødderne presset op langs kanten. Til sidst er den pyntet med fløde-rosetter rundt i kanten.2 kommentarer:

  1. Den ser godt nok lækker ud! Jeg har aldrig tænkt over, at man kunne bruge appelsin på den måde i en lagkage.
    Lene

    SvarSlet
  2. ser virkelig lækker ud tror jeg skal prøve en dag

    SvarSlet