onsdag den 20. november 2013

{ Profiteroles } vandbakkelser med flødecreme og lakrids

Faktisk er denne opskrift specielt udvilket til min kollega da hun eeeeelsker lakrids, og jeg ikke er den store lakrids fan :/
Men nu er det jo hendes fødselsdag, så hvad gør man ikke for at pleace sine søde venner og kollegaer.

Det ikke sådan, når man står med en masse rester (Det er lavet lidt i STOP SPIL AF MAD-ånden). Når der laves vandbakkelser/profiteroles/wales-boller (samme ting, mange navne) til das Rubinsteiner bliver der altid lavet lidt ekstra boller, bare hvis der nu kom en mere, og hengemt i fryseren. Dem fik jeg så bugt med denne gang, plus med den smule kage creme der var til overs med vanilje.Profiteroles med lakrids


Små wales-boller - basis opskrifter
Koge creme med vanilje - basis opskrifter
1½ dl piskefløde
50-100 g hakkede chokolade med lakrids

Lakrids glasur
ca. 150 Flormelis
ca 2 tsk Lakridspulver
Vand

Chokolade til dyb og pynt.


De små wales boller havde jeg stående i fryseren, da jeg ALTID laver ekstra når jeg først er i gang. De er så praktisk at have stående. Men ellers; lav en wales dej, evt kun ½ opskrift. Sprøjt dem ud på en bageplade, der let smurt med olie. De skal være ca som en 5-krone i størrelsen og bag ved 190*C i omkring 15 min.Kagecremen laves også som den er skrevet i basis opskrifter, den havde jeg også en rest af stående. Kog omkring ½ portion. Lad den køle helt af.

Pisk fløden til en skum og bland det samme med den kolde creme.Hak lakrids-chokoladen fint og vend det samme med flødecremen. Smag og se dig frem til hvor meget du syntes den skal have.Når wales bollerne er bagt og kolde, prikkes et hul i bunden af dem, og flødecremen med chokolade sprøjtes ind i. Bunden dyppes i mørk smeltet chokolade for at lukke tæt. Lad det sætte sig at størkne.

Flormelis blandes sammen med lakridspulver. Igen er det lidt efter smag og behag. Jeg bruge ca 150 flormelis og 2 tsk lakridspulver.En smule vand (1-2 spsk) kommes i, rør det sammen så det bliver tykt! Varm det i mikroven sådan zap-zap. Det skal være hånd-varmt og tyktflydende. Hvis det er håndvarmt med meget flydende, tilføj lidt ekstra flormelis. Hvis det varmt og alt for tykt, så tilsæt lidt mere vand :)


Walesbollerne dyppes nu i den varme lakrid-glasur med den side som ikke er dyppes i chokolade. Små snirkler af chokolade er sprøjtet ovenpå som pynt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar