lørdag den 19. oktober 2013

{ Ahornsirup dessert kage } ahorn-fromage med karameliseret valnødder

Nu er det sådan, at her på færøerne har vi et KÆMPE supermarkedet, som ligger inde med alverdens ting, der i hvert fald 6 forskellige mærker mango-chutney på hylderne, med både sød, mellem og stærk variant. Men pecan-nødder, det har de altså ikke! "Damn it" tænkte jeg, og så blev det valnødder i stedet for.

Opskriften her er piv stjålet fra Anarka - i ved Sif? Hende med den fantastiske sprøjteglasur teknik? Jeg tror jeg er mere eller mindre hendes stalker. Da hun sendte trusler ud med at lukke bloggen ned, måtte jeg bruge en HELT aften,  sirligt på at gennemgå alle opslag og gemt alle de opskrifter jeg kom i nærheden. Hendes sprøjteglasur-skills kan der ses billeder af HER på face'eren eller SifBeth.dk hvor der også lige skulle være et kursus eller noget, hvis det var fordi du ville lære det med glasur-teknikken.Ahornsirup fromage med karameliseret valnødder

24 cm kagering - 12 personer

1 rund lagkagebund vanilje - basis opskrifter

Ahornsirup fromage
100 g Ahornsirup
75 g sukker
1,5 dl vand
2 æggeblommer (1 bæger pas)
25 g sukker
1,5 æggehvide (1bæger pas)
5 blad husblas
2,5 dl piskefløde

Kandiseret PecanValnødder-nødder
150 g valnødder
60 g sukker
25 g smør
1 spsk ahornsirup
En smule salt
Til en start er de karmeliseret nødder der skal laves. I en gryde hældes sirup, sukker, salt og smør i. Det varmes alt sammen op så det bliver en let karamel. 150g nødder smides deri og ristes med, til det hele er godt karmeliseret rundt og nødderne dufter fantastik.Hæld det hele over på et bagepapir og lade det køle helt af. Hakkes med en stor kniv til det mellem stor stykker.

Jeg fiskede nogle hele flotte fra og brugte til pynt.

Til ahornfromagen varmes ahornsirupen, sukker og vandet op til sukkeret er smeltet. Stil det til side og lad det køle en smule, inden husblas der har stået i koldt vand 5 minutter, blandes deri og smelter sammen med. Lad det hele stå til det rumtempereratur.I en skål piskes æggehviderne stive. I en anden piskes piskefløden til skum og i en tredje hældes æggeblommen i.Den med æggeblommen begyndes at piskes, samtidig med at ahornsirupen hældes deri i en tynd stråle. Det kan komme igennem en sigte, så eventuelle gele-rester sigtes fra.Æggesnapsen blandes nu sammen med flødeskummen og senere vendes sammen med æggehviden.


De hakkede nødder blandes nu sammen med.I en kagering lægges lagkagebunden, og en film hele vejen indevendig. Bagepair eller andet plastik kan bruges. Lagkagebunden vædes en smule med ahornsirup og fromagen fordelen henover.

Lad den stå i køleskabet natten over, til den har sat sig og er fast. Pynt med valnødder og evt chokoladepynt som jeg har gjort på min.

3 kommentarer: