søndag den 23. juni 2013

{ After Eight } lagkage med mint og chokoladecreme

Kun fordi det er min mor, og at jeg elsker hende og hun tilmed befinder sig 1300km væk, går jeg med til at lægge en opskrift op, med af en kage der er skøn, men med billeder ret så ringe. Hun sidder nemlig derhjemme i lille DK og spørger efter den mint-chokolade kage som jeg har lavet til både Claus' 50 års og mit eget svendegilde.

Jeg æææææælsker mint chokolade... Det bare noget af det mest awesome spise der kan fås! Det kan også være lidt farligt at elsker pebermynte i en lagkage lidt for meget, så det næsten smager som at have spist en helt tube tandpasta end af kage.

Kagen fra Claus' 50års fødselsdagsfest
Den er dækket med mørk chokolade Ganache og After Eight chokolader.

After Eight (pebermynte lagkage)

24 cm springform - 12 personer

Bunde
1x Kakaobunde i springform Basis opskrifter

Chokoladecreme
250 g fløde
250 g mælk
30 g majsstivelse
75 g sukker
30 g æggeblommer
200 g god mørk chokolade
2 dl pisket piskefløde

Mint ganache
150 g hvid chokolade
1,5 dl piskefløde
10-15 dråber pebermynte olie

Chokolade ganache
200 g mørk chokolade
200 g piskefløde

Mint ganachen er en god ide at lave først. Chokolade og fløde kommes i en lille skål og i mikrovnen, hvor det varmes og røres sammen til det smeltet.


Dråberne af pebermynte oliedryppes i, og den stilles i køleskabet.

Lagkagebunden bages i en springform på 24 cm - læs mere her om hvordan, eller bare læs lidt i basis opskrifter. Køles inden den flækkes i 3.

Chokoladecremen er også simpel at lave. Et par skefulde mælk, æg og majsstivelse røres sammen i en skål til den er klumpfri.Mælk, fløde og sukker kommes i en kasserolle og koges sammen.
Når mælken koger, hældes en smule ad den varme mælk over i æggemassen, imens det røres sammen. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge op imens du røre det rundt og det bliver tykt.I en skål med det hakkede chokolade, hældes den varme creme henover og det den røres sammen med chokoladen.

Husholdningsfilmen skal ned og røre cremen, så den ikke danner skorpe. Sættes på køl i køleskabet i 3 timer før brug, eller den er helt kold.Chokoladecremen når den er kold, blandes sammen med 2 dl pisket flødeskum.Mint ganache piskes let op, til det lysner, det gøres let bare lige med et piskeris med hånden, da det ikke skal være særlig meget. Så kagen klart til at blive samlet.I en kagering lægges en bund, hvorefter ½ delen af mint ganachen smørres ud på bunden, og halvdelen af chokolade flødecremen spredes udover hvorefter den mellemste bund lægges på.Den resterende mint fordeles på mellembunden og toppes med det sidste chokolade-flødecreme. Slut med en lagkagebund på toppen. Lad kagen trække i kølseskabet i 5 timer, gerne natte over.

Den mørke chokolade ganache laves på samme måde som den lyse mint. Chokolade i en skål sammen med fløde, i mikroovnen, smelte og røres godt sammen. Lad det køle en smule, til det får en fast konsistens og smør kagen op. Pyntes med fløde og evt After Eight stykker.


Kagen her er pyntet med Joconde print på siden, opskrift er fra Anarkisten og den var en af kagerne til mit svendegilde. Joconde printet laves så først, inden kagen skal samles og lægges indeni kageringens kant.


3 kommentarer:

  1. Den ser bare SUPER god ud! :) Tak for at du deler den med os! :)

    SvarSlet
  2. Rigtig flot kage :)

    Og efter ingredienserne ser den ud til at være lige mig - elsker sjokolade :)

    SvarSlet