onsdag den 12. juni 2013

Sol over Torshavn... (part 1)

... lige indtil i dag!

I 11 dage har det været solskin og grill vejr 5 aftner i træk - og det skal lige siges at et land med 250 regnvejresdage om året, så det helt usædvanligt!

I dag er det så 12. dagen jeg befinder mig i Torshavn, og det øs pøs pisser ned udenfor. Moder natur har åbnet for sluserne, og man skulle tro hun led af kærestesorg, da det bare styrter uhæmmet ned. Men så det heldigt jeg kan sidde indedøre med dynen og bande af den f**p*ede l**te computer, som hele tiden lukker ned, når den bliver en smule anstreng. SAMT ET ANTI-VIRUS POGRAM JEG KOM TIL AT INSTALLER PÅ JAPANSK. Jamen altså... Jeg ikke noget computer geni, men nu efter en pc-blæser-dims-gadgets er købt, kan computeren køre og ca 7 gange re-installering med anti-virusporgrammet, køre det nu på dansk, så mangler der bare en back-up *suk*.

For at springe til lidt videre end bare computer problemer, kan jeg fortælle at det såååååååå smukt. Jeg som sagt ikke det stort og vilde natur-mennesker, men ligegyldig hvad kan man ikke undgå at blive en smule fascineret af naturen og hvor meget den fylder her i landet.

Jeg tror ikke er findes tykke mennesker her, alle må være i kanon form med alt den op og ned af bakke når de går rundt her. Jeg mærker selv hvor dårlig min kondi er, bare i det jeg skal jo til mit arbejde som er 15 minutter væk, men op af bakke. Jeg følte jeg var ved at dø den første dag, og svedte som en gris på et grillspyd, da jeg endelig nåede til omkældædningsrummet på mit nye arbejde.

Kagebestilling i min første arbejdsuge


Mit nye arbejde som konditor er bare fantastisk. Jeg arbejder sammen med søde konditor/venner og laver kager som aldrig før. Jeg tror næsten af mine to uger på her på jobbet, har jeg prøvet mere forskelligt end de seneste par år på min læreplads. Tommel op for det. Der mange forskellige tørkager, knapt så mange flødekager, og næsten dagligt er der bestillinger, hvilket er den spændende del af jobbet.

Af tørkager kan der være: Appelsinsmil, Hjerter, Bananer, Kajkager, Sarah Bernardt, Kransekage med og uden nougat, Mazariner, Nougatmazariner, pistaciesnitter, brownie, mursten, Napolionshatte, Franske vafler, karmel-bider, chokoladehorn... You name it! Der faktisk endnu så mange at jeg ikke engang kan huske dem.

Bestilling - de kreative tanker skal lige opfriskes

Jeg kan røbe at de er meget glade for smør-creme her. Altså sådan i rigtig meget. Tingene skal også helst være en aaaaanelse til den mere søde side end jeg er til, men det jo heldigvis så forskellige vi er.

En ret så traditionel kage er kvark-kage. Som vi også laver i bageriet. Det første min kollega Gitte udbrød da hun spiste kagen var "uhmm... Den smager ligesom de der små danonino yoghurt" - i ved de der små nogen man kan få til børn? Lagt sammen imellem to lagkagebunde og drysset med formelis. Det må være det næste projet at finde en opskrift på kvark-kage og tag en ordenligt omgang billeder.

Selvfølgelig savner jeg dem derhjemme, og tænker på dem hver eneste dag. Jeg prøver ihærdigt at få ringet til mine forældre og veninder, men med en computer der ikke helt ved hvad den har villet, så var skype ikke helt så tilgængelig som først antaget. Det installeret på min telefon nu. Hurra for teknologi og min hjerne der prøver at følge med, selvom jeg til tider føler mig lidt som den dinosaurus.

Jeg vil prøve mig frem med delikatesser som spæk, får og fisk og fortælle mere om naturen næste gang, men lige nu skal jeg i seng, for i morgen skal jeg igen på arbejde.

2 kommentarer: