lørdag den 22. juni 2013

Rejse opdatering: Sprogbarriere

Efter del 1, hvor jeg bandede lidt meget over kedelige computer ting er det hele nu fikset, og jeg kan fortælle om det der rent faktisk er sket heroppe...

Jeg er desværre et af de mennesker der er fyldt med oversprings handlinger! Så er det sagt! Netop derfor mit værelse altid roder, vasketøj hober sig op og der er længe imellem at blogindlæg ser dagens lys.

Jeg vil sååååååå gerne fortælle om den søde familie jeg bor hos, nemlig Kim's (kollega og ven) forældre. De utrolig søde, rare og åbne mennesker og som bare har sagt "kom her og bo". Stor kyshånd til det, at jeg så ikke havde de store problemer med at finde noget at bo i, imens jeg var her i Torshavn.

Lige i øjeblikket er min største konflikt sprog- barierren. Alle forstår mig, og jeg forstår ikke volapyk. Jeg spørge på dansk og svaret kommer igen på færøsk. Et sikkert tegn på at dansk(ere) i folkemængden er meget almindeligt her. Jeg finder det en smule akavet at sige "Øh, jeg forstår dig ikke endnu, gider du sige det igen på dansk?". Hvor de så svare så let som ingenting tilbage på dansk. Så er det at jeg føler mig liiiiiidt som en idiot. Jeg syntes ellers jeg prøver meget ihærdig at lytte efter og gætte mig til ordene, men er stadig helt tabt. Jeg kan trøste mig med at der heldigvis er der 6 måneder endnu at lære det. *SUK*


Albueskæl i tæt kontakt med små bitte blåmuslinger

Det flejer ellers at væree mig som har fordelen når jeg ude i verden, at jeg har så småt et sprog, at de færreste forstår hvad jeg siger. Her jeg så slået hjem.
De første 14 dage lavede jeg ikke sådan synderlig meget. Det var mest arbejde i fokus, når jeg altså ikke havde oversprings handlinger der involverede en nærmest kærlighedaffære med Modern Familiy på Netflix.dk.


Gitte i forgrunden som er lige ved at blæse væk


Nu var det ikke Netflix.dk eller arbejde det hele. En udflugt til den vestlige ø Vágar med stop i både Bøur og Gásadalur for at se på den smukke vidunderlige natur som Færøerne har. Det er altså helt og aldeles fantastisk. Billeder kan ikke indfange den følelse og den skønhed der er, som når man stor og ser på det med egne øjne. Der bare klipper, fugle, natur over det hele. Tilmed er der fårene overalt. OVERALT. Nu med sæson for lam, er der 70.000 får... *åben mund tænke pause* ... det vil sige omkring 20.000 flere får, end mennesker her i landet. Hvis du i tvivl på hvad jeg siger, så kan du selv finde det her på Wiki. Ohhh yeah, Wiki har været en af mine bedste venner inden, og imens jeg nu har boet her. Aldrig før har jeg læst så meget om et land, før og efter jeg er taget af sted.På vej hjem fra udflugten, som var sammen med Kim's mor Susanne og Gitte, var vi et split sekundet fra at ramme et lam som lige så sin mor på den anden side af vejen, og så valgte bare at løbe afsted. Man kan selvfølgelig sætte skilte op med får burde forbydes på vejen, men alle ved får ikke kan læse, eller også gider de ikke. Derved er det nyttesløst.

Jeg vil videre med andre overspringshandlinger. Netflix kalder...

1 kommentar:

  1. Dejligt at se på bloggen, at du trives her på øerne. Jeg har mange gange tænkt over og været glad for, at vi tidligt får undervisning i dansk, derefter engelsk, siden tysk og at vi også kan forstå de andre nordiske sprog.
    Jeg har været på kursus i Danmark sammen med danskere og en norsk kvinde. Danskerne kunne tit ikke forstå den norske kvinde, og nogle gange når jeg og den norske kvinde ikke kunne forstå hinanden angående specielle håndarbejdsteknikker, slog vi over i engelsk - de var ret imponerede over min skiften mellem sprogene - og jeg var godt træt i mit hoved da ugen var omme, og glad for at jeg igen kun skulle tale færøsk :)

    SvarSlet