mandag den 26. september 2011

Citron kokos tærte

Ihh altså, det er det med de danske navne, de lyder sgu lidt fesne... Jeg tror bare jeg omdøber den til noget fransk "tarte au citron de coco" det lyder altså bare feder! Det lige som om noget meget simpelt, kan lyder meget mere fancy og lækkert, så snart det har en fransk overskrift... Basta!


Jeg ved så også at jeg havde varslet noget lambeth-style kage, men mor ønskede sig denne kage til hendes fødselsdag som var igår søndag, og den er ikke særlig velegnet til sprøjteglasur-dekoration, det må blive en anden gang.

Kagen er forresten fundet og opdaget dengang jeg var au-pair i London, og jeg kradsede den ned på en fedtede serviet inden jeg rejse derovre fra i 2007. Jeg kan ikke huske "forfatteren".Tarte au citron de coco


Tærtefyld
125 g smør
350 g sukker
4 stor æg
170 ml natural yoghurt
1 stang vanilje
1 øko citron
125 g kokosmel

Tærtebund
200 g mel
100 g smør
1 spsk sukker
2-5 spsk vand


Starte med at lave tærtebunden. Dette gøres ved at nemmest hvis smørret er blødt ved stue-temperatur.


Blande smør, mel og sukker sammen, ælt til det bliver en sammen hængende dej. Jeg kører min på røremaskinen og tog det sidste i hånden. Undervejs tilsatte jeg 3 spsk vand for det hang sammen.


Pak dejen ind i film og smides på køl i 30 min tid. Find en tærteform på ca. 25 cm. Jeg vil anbefale en med løs bund. Det har jeg dog ikke, så det må være det jeg skal finde næste gang.Rul dejen ud så tyndt som muligt til den passer i din tærtefrorm, og "blind bag den". 


Dette gøres ved at beklæde den med bagepapir indevendig og derefter fylde den med bønner, mel eller lige som jeg gjorde, en mindre tærteform oveni. 


Ind i ovnen i 10-15 min ved 200 grader, hvorefter bagepapir og fyldet fjernes og bunden får lov at stå og blive kold.

Fyldet laver jeg ved at smelte smørret (det skulle være blødt - men blev desværre smeltet) og pisk det sammen med sukkeret til det er luftigt og lyst!Æggene kommes i et efter et, hvor imellem der piskes godt og grundigt til sukkeret er næsten opløst og det ligner æggesnaps. 


Yoghurt, marv fra vaniljestangen, kokos og saft + revet skal fra en citron, vendes i æggesnapsen og hældes over i tærtebunden. Bages i ovenen i ca. 30 minutter eller til den er gylden på toppen, ved 180 grader. Når kagen er kølig drysses den med florsukker.


Smager bedst når den er kold, sammen med vaniljeis, flødeskum, creme fraise hvis man er til det.

  3 kommentarer:

  1. Nam! Det ser godt ud :) Elsker når opskrifter også lige har deres egen historie - griflet ned på en serviet i London. Den må jeg lige huske :)
   Mvh Maiken

   SvarSlet
  2. Ej hvor ser det lækkert ud(:

   Du er velkommen til at kigge forbi min blog og forbi min give away, hvor man kan vinde noget sminke.

   www.dyreglad-pige.blogspot.com

   SvarSlet
  3. prøvede den opskrift......lækkert!

   SvarSlet