fredag den 19. februar 2010

Hjemmelavet nutella

Jeg skrev igår om at jeg skulle lave fødselsdags middag til min kære veninde, hvor JEG skulle stå for maden! Og ved I hvad? Det gik sgu meget godt! Efter en hurtig planlægning inde i hovedet, kom jeg frem til en menu der så således ud:

  • Forret - Tigerrejer med hvidløg
  • Hovedret - Chili-hvidløgs tyndsteg, med hasselbagtte kartofler + grønt
  • Dessert - Cokoladelagekage med abrikos + kaffe
  • Morgenmaden: Hjemmelavet boller, syltetøj, blødkogte æg, appelsinjuice, samt hjemmelavet nutella!
Jeg er en studerende pige - det vil sige fattig - som gerne vil imponere vennerne med min kogekunst, men samtidig er jeg ikke en ørn i et køkken, jeg er DOVEN, så ikke nok med det ikke skulle koste alverden, det måtte heller ikke skulle overvåges og tage alt min tid! Perfekt med disse retter!

Grunden til nutellaen skulle være hjemmelavet, er fordi min venindes kæreste har en FORKÆRLIGHED for nutella, så jeg ville prøve at lave min helt egen hjemmelavet nutella, -for at imponere dem begge! Det lykkedes da også! både aftensmaden og morgenmaden :)

Hjemmelavet nutella!

125 g hasselnødder
75 g mørk chokolade
75 g nugat
50 g blødt smør
1 spsk honning
1,5 dl fløde

Chokolade og nugat smeltets i mikroovnen, imens ristes hasselnødderne på en pande til de har lidt farve, hvorefter de hakkes eller blendes i en foodprosesser - gerne fint, det giver det bedste resultat!
Bland derefter hasselnødderne med smør og honning - jeg plejer at smelte smørret og honningen også i mikroovnen og derefter komme hasselnødderne i. Rør chokolade- og hasselnødde blandingen sammen, hvorefter fløden kommes i og røres godt sammen med.

Kan fordeles på glas og og holder sig lige så til flødes udløbsdato (ca 3 uger)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar