søndag den 17. januar 2010

Nytår, jul og fødselsdag!

Der er jo sket en hel del siden sidst! Manglende tid og meget andet - så som mangel på en computer som gik ned lige før julen - har gjort at jeg ikke før nu har kunne komme til min blog igen!

I mellemtiden har det været både jul, nytår og min fødselsdag! Og jeg må side at fra den 24. december til i dag, har været den bedste måned længe...! Julen var fantastisk! Jeg fik en ny bærbar - af mine forældre, som syntes det var så synd at jeg skulle mangle en, at de heller måtte købe en ny! En bog om chokolade fra min lillesøster, 2 billeder af min veninde samt en kluddenisse fra TripTrap af min moster og onkel.

Nytåret vare jeg lidt betænkelig ved... Min veninde havde overtalt mig til at tage med til Esbjerg, og når jeg nu er Sjællænder, syntes jeg ikke Jylland er det fedeste sted at opholde sig, med en masse fremmede mennesker jeg ikke kender...

Vi havde aftalt at kører den 30.december, fordi vi holdte familie tam-tam herhjemme dagen forinden, og jeg skulle lige nå ud med 6 kransekager inden den 30. og ud og levere dem til venner og familie... Så var vi ellers godt kørende klokken 15-00 mod Esbjerg! På trods af min mangel på overbevisning at det kunne være sjovt, blev det til en af de BEDSTE nytårs aftner jeg kan huske... - mere skal ikke siges her!

Min 23. års fødselsdag blev fejret med hjemmelavet lagkage a la mormor, mormors bedste opskrift:

Mormors Jordbær-lagkage

1 kg frosne jordbær
½ l. flødeskum
1 brev kold kagecreme
3 lagekage bunde

Pynt:
Flormelis
Chokolade stjerner købt i Fakta

Jordbærrene hæles i en sigte, over en skål, så saften kan løbe deri - drys evt en spsk sukker henover så saften løber fra hurtigre. Når bærrene er optøet, lægges en lagkagebund og et par spsk af jordbær saften drysset henover. Et lag af cremen smøres på, hvorefter jordbærrene moses let og blandet med pisket flødeskum og bliver lagt på et 1 cm tykkelse, dette gentages med andet lag også. På toppen af det sidste lag, tages flormelis og blander det med jordbærsaften til en god konsistens og smøre det på toppen. Der drysses med chokoladestjerner eller andet pynt. Skriften er lavet med flormelis, lidt kakao pulver og vand, og kommet i et kræmmerhus og sprøjtet på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar