mandag den 16. januar 2017

{ Riv-i-stykker chokolade brød }

Nu når hele Danmark er gået banasa, og har kastet sig mod deprimerende helsekure, sukker-detox, motion og hvad det ellers hedder alt sammen, det er sgu deprimerede - hvis det ikke af at benægte sig selv lækkerheder, så er det i hvert fald når det mislykkes og man æder sig igennem kage fordi man har så ondt af sig selv.

HVORFOR? Hvorfor er januar anderledes end alle andre måneder? For fanden, vi skiftede bare et årstal, ikke at verden er ændret synderlig meget, andet end en eller anden kalender diktere at det er en "ny tid" og "ny begyndelse". Hver morgen er "en ny begyndelse" som man selv er herre over at gøre til den bedste.

Jeg har valgt at FEJRE januar måned. Januar er en koooooold tid! KOLD! Jeg SÅ kuldeskær at jeg begynder at fryse når kalenderen siger september og helt ikke bevæger mig ud, med mindre det strengt nødvendigt... Eller er 30 grader - som det var på mine sidste dage i Australien i november. Yep. Jeg lige kommet hjem efter en fantastisk rejse til New Zealand og Australien i oktober-november.

Apropos 30, så jeg lige blevet 30 her i januar. Det skal da fejres! Hvordan gør man bedre, end med kage?Riv-i-stykker chokolade brød

3 timer - 175 grader - 20-25 minutter

Dej:
250 g mælk
125 g honning - eller sukker
30 g gær
4 g salt 
50 g smør
50 g kakao
350 g hvedemel

Fyld:
75 g smør
sukker
evt chokoladestykker

Glasur:
flormelis
vand

Først og fremmest lunes mælken. Ikke varm, men gerne håndlun. Honning, salt og gær røres sammen.


Så tilsættes kakao og mel. Det køres sammen til det grødet, derefter tilsættes smør.


Hele herligheden køres i ca 5-7 minutter ved middelhøj hastighed. I starten klister dejen til skålen, men efter et stykke tid skulle den gerne samle sig til en blank, smuk smidig dej. Det kan være længere end 5-7 minutter - det kommer an på melet.


Stil den overdækket et lun sted, til den er dobbelt i størrelse, det tager omkring 1 times tid.Bordet drysses let med mel, og dejen rulles ud til en firkant. Ca 0,5 cm tyk. Blødt smør smørers ud på dejen og den drysses godt med sukker.
Opgrader evt med hakket chokolade hvis du har.Skæres i strimler og 3-4 stykker lægges ovenpå hinanden. Skæres derefter i tern.


Jeg brugte en pizza skære - ironisk nok bruger jeg den altid til mine kager og dej projekter, men aldrig til pizza.Lægges op af hinanden i et fad eller anden kageform og stil det til hævning igen tildækket i 1 times tid.Bages i en forvarmet ovn på 180grader i ca 22 minutter. Den tages ud og lade den køle af før den overhældes med glasur. 
Glasur laves af vand og flormelis, som med urolig hånd fordeles henover.
Nu det lige til at 'plukke' i stykker. - super til børnefødselsdag eller bare barnelig gæster, hvor det at spise med fingrene skal være super nemt. Ingen kommentarer:

Send en kommentar