lørdag den 21. januar 2017

{ Kanel-snurre } med kardemomme og kanel remonce

Kanelsnurre! Jeg "opdagede" dem første gang da jeg arbejde i Meyers Bageri, men blev så lige opfrisket om hvor lækre de er, da jeg besøgte CHARLES Artisan bread i London, hvor der lå massevis og råbte 'spis mig', lige inde på bordet i det lille bageri. 

CHARLES Artisan bakery - som min tidligere bagermester Thomas nu har åbnet - hans helt eget lille bageri. Med lille, mener jeg nærmere mikro. Der intet som er skjult, eller kan skjules. Bageri og butik i en et rum. Her er der fokus på ærligt, ligetil, lækkert brød til folk i London! - de London'ere trænger VIRKELIG også til godt brød!

Sammen med kollega og makkeren Karolis, får de sammen, de bedste klassikere på hylderne; rugbrød, snurre (selvfølgelig), snegle, tebirkes, brownie, to go-kaffe og sandwich samt en masse andet lækkert! De løbende finder på noget, ud fra sæson af råvare og hvad de har af kreative ideer.

Særligt er Thomas' egen favorit brød med surdej, malt og ristede solsikkekerner. Det vil så sige det er 'The Charles' - Yep... Manden har valgt at bruge sit mellemnavn som brand name, ude i det store vide verden. 

Nu lyder det her som et helt reklame stund. Og nej det er det ikke. Intet er sponsoreret eller aftalt. Det min egen meninger og holdninger. Tag en tur forbi hvis du skal til London! Helt klart hvis du brødnørd som mig.

Nå ja... Det var de snurre vi kom fra. De lavet af min multi funktions-dej. Den er god til de fleste ting. Kan varieres lige fra kringler til fødselsdagsboller. De faktisk rigtig gode også bare som fødselsdagsboller. Bare med smør på... uhmmm...
Kanel-snurre

 - ud af multi-bløddej

190 grader varmluft - ca.12 minutter - 20 stk

Dej:
900 g hvedemel
450 g vand
100 g smør
100 g sukker
5 g kardemomme
50 g gær 
1 æg
8 g salt

Fyld:
125 g smør
Sukker
Kanel

Vand, sukker, salt og gær opløses i skålen. Blandes sammen til gæren er opløst.


Melet og kardemomme hældes i, og det røres samme til det meste af væsken er optaget. Smør og ægget kommes ved og det røres samme ved lav hastighed til det rørt sammen og der ingen klumper er. Et par minutter kan gøre det.


Dejen er ret klisteret til at starte med. Det er HELT NORMALT! Den klister til alle sider, men der skal ikke mere mel ved. Jeg kører maskinen ca. 7 minutter, til dejen begynder at slippe siderne, og det samler sig til en klump.


Når det en elastisk dej, og den har samlet sig (jeg glemte billede), saml den til en kugle og dæk den til. Stil den lunt i 30 minutter til den er doblet i størrelse.Rul dejen ud i en rektangel. I ca 0,5 cm tykkelse. Blødt smør fordeles på den ene halvdel/side og drys med kanel og sukker, Jeg havde kanel-sukker blanding til overs fra julen, og hældte det bare på, og blandede smør og kanel imens det var på dejen.Lige et close-up hvordan smør, sukker og kanel ser ud, når det blandes sammen til kanel-remonce.


Jeg foldede dejen henover så den lå dobbelt. Skar der efter i 20 strimler.


Hver strimmel snurrede jeg rundt som en snørre, og slog dem som en knude.


Jeg havde 10 stk på hver bageplade. Jeg lod dem hæve tildække et lunt sted i ca.45 minutter, eller til til de hævet godt op i størrelse. Jeg plejer at tænde ovnen, i 10 minutter, og lade dem stå på ovenpå komfuret til eftervarmen.


Inden jeg putter den i ovnen, skal de lige pensles med æg og evt have et drys sukker eller kanelsukker. Det giver flot glans.
Sættes ind ved varmluft 190 grader i 12-15 minutter. De skal være lyse, men selvfølgelig gennembagte.1 kommentar:

  1. Tak for godt billedmatriale. Det hjalp mig med at få den overordnede ide til hvorledes de skulle laves. Mums...

    SvarSlet