fredag den 27. januar 2017

{ Marengs-kage } Kakao-kage med sprød marengs

En hverdags-kage. Den er ofte hvad man liiiiige har i skabene. Der ikke så mange ingredienser deri, og det meget "basis". 
Jeg typen der aldrig kan have rigtig chokolade liggende. Jeg køber det ind, lægger det på hylden.... Og så kredser mine tanker om det chokolade lige indtil at jeg åbner og spiser hele pakken. Jeg syntes at jeg gjorde det godt sidste gang. Det kom på hylden og jeg tænkte slet ikke på det i næsten 3 minutter, og der gik mindst 10 minutter før jeg tog den første bid.Koppen er fra Marensblog.dk - tegne-stribe til hverdag. Sindsyg sjovt!


Kakao-kage med marengslåg

35 minutter - 175 grader

Kage - plus topping:

3 æg
235 g sukker
85 g hvedemel
25 g kakao
1 dl mælk
0,5 tsk salt (2g)
1 tsk bagepulver (4g)
50 g smør

evt en dåse kondenseret mælk - jeg lavede denne kage to gange, anden gang købte jeg en kondenseret mælk med chokolade og brede ud over kagen før marengsen kom på og bagte den derefter. Kan klart anbefales.

To skåle er nødvendigt. Del de tre æg op, så der et helt æg plus to æggeblommer i den ene skål, og to æggehvider i den anden. Stil æggehviderne til side.


Pisk æggeblommerne hvide sammen med 125 g sukker. Det må gerne piskes længe så det bliver helt lyst.


Vend alle de tørre ingredienser i. Det skal lige vendes forsigtigt rundt. Tilsæt derefter smeltet smør og mælk, vend det sammen.


Fordel det en ildfast fad, gerne med lidt høj kant. Gerne med med bagepapir i bunden.


I den anden skål, piskes æggehviderne stive. Tilsæt det resterende sukker og pisk det til en blød marengs.


Den bløde marengs fordeles på kagen. I en forvarmet ovn på 170 grader bages den i ca 25 minutter. 


Marengsen hæver en del. Og bliver helt sprød.Ingen kommentarer:

Send en kommentar