lørdag den 13. april 2013

"Kager uden mel" Madbloggeren der blev forfatter

Hende der Lise Lotz har gjort noget, som de fleste bloggere (eller i hvert fald jeg) kun drømmer om. Hun har nemlig udgivet sin helt egen kagebog! - og jeg fik en!På trods af min stoooooore skeptisk, at tro det var endnu en frelsende slankebog på grund af titlen "Kager uden mel" en af "weehe-jeg-hellig-sukkerfri,-mælkefri,-glutenfri-og-altmulig-andet -"fri" måtte jeg indrømme jeg tog fejl. Der er intet 'frelst' over denne bog, der er både rigeligt sukker og smør! Jubiii i mit stille indre.

Det her er anderledes tænkning at lave kager uden mel, som man tror det bliver ret så begrænset, men faktisk er mange muligheder. Vildt lækre kager kan laves uden mængder af hvedemel og uden smagen er ikke noget som er gået på kompromis med! - jeg køre selv en lille samling som jeg kalder glutenfri.
Kager uden mel har ikke rigtig nogen andre kagebøger at sammen ligne med, den er faktisk lidt unik. Den køre ikke med princippet "glutenfri" men derimod hvedemel fri. Den er stilet til alle kage interesseret der trænger til lidt nyt input omkring deres tankegang med kagebagning, med ekstra bonus at gluten-allergier kan være med også.
"Kager uden mel" - er virkelig spændende læsning! Mit lille konditor hjerte er fyldt med glæde og har nydt at læse hendes bog, lige så meget som hendes blog Kage! Kage! Kage!. Hun er et mennesker der ikke bare nøjes med at komme med en opskrift, men vælger at gå i dybden med sjov historier og traditionerne bag de opskrifter hun vælger at lave. Hun undersøger alt og skriver om det. Det sådan en elskelig nørdet ting, men hvor jeg altid læser med.Ingen af opskrifterne er overkompliceret. Der er nye opskrifter med andre råvare man lige først forventer i en kage og der er klassikere født uden mel, samt nogle klassikere i nytænkning. Der blandt andet kiksekagen (som er næsten magen til Mors Kiksekage) men der i stedet for kiks er brugt marcipan. Fed ide! Eller de små chokolade jordskælvsmåkager som jeg før har læst på hendes blog.Bogen er en smuuuule tøset at se på med det pink glinsende kageæske ligende omslag! Jeg har faktisk en fornemmelse af at åbne en kageæske. Smuk både udenpå og indeni. Bogen er ikke kun fyldt med flotte billeder, men rammer også den samme dybde og historie omkring kagerne hun laver, som der også kendetegner hendes blog. Jo mere jeg læste, jo mere havde jeg lyst til at gå ud i køkkenet at bage.

BONUS for mig, er jeg har en dejlig veninde, som gerne prøvesmager alle kagerne til da hun er "glutenfri". Eller hun vil jo nok mene det bonus for hende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar